Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuwgrens daalt deze week onder de 1.000 meter grens

De sneeuwval van vorige week is in de meeste skigebieden verdwenen en heeft jammer genoeg weer plaatsgemaakt voor de groene weides. Toch gaat hier zoals voorspeld weer verandering in komen, want donderdag en vrijdag daalt de sneeuwgrens zelfs ver onder de 1.000 meter. Het is niet veel wat er valt op deze hoogte, maar gaat er zeker voor zorgen dat veel laaggelegen skigebieden weer wit kleuren. Hoe het boven de 1.000 meter en 2.000 meter is? Hier gaat 15 cm en 30 cm verse sneeuw vallen. De Alpen worden dus weer winters!

Waar de sneeuw overigens nog niet helemaal verdwenen is in Europa, zijn de Franse skigebieden. Uiteraard zijn hier de laaggelegen skigebieden ook niet meer wit, maar de toppen kleuren nog steeds mooi wit. Zie bijvoorbeeld de sneeuwbeelden vanuit Val Thorens gisteren. Wauw, wat genieten!

Als fanatiek wintersporter mogen we niet klagen over de maand oktober tot nu toe. Al meerdere keren hebben wij het genoegen gehad om berichten te publiceren met heerlijke winterse beelden. Dit gemist? Lees onderstaande artikel met heerlijke winterse foto’s vanuit de skigebieden.

Oostenrijkse skigebieden worden wakker in winterse wereld

Sneeuwfoto’s zijn de ideale manier om iedereen weer in de winterstemming te krijgen, want we verlangen na de zomervakantie direct naar het winterseizoen. Na een kleine break van Koning Winter kunnen we dus weer gaan uitkijken naar sneeuwval. En dit keer niet alleen op de gletsjers, want ook beneden de 1.000 meter grens wordt het feest. Een heerlijk winters feestje!

Om jullie een beeld te geven van de weersomstandigheden de komende dagen, zie onderstaand weerbericht van Snowplaza.nl voor bijvoorbeeld Sölden. Voor de World Cup opening in Sölden betekent dit geen mooi weer. Ga je die kant op, neem dan lekker warme en vooral waterdichte kleding mee. 

Oostenrijk - sneeuw- update

Dit zijn de weersvoorspellingen voor het dorp van Sölden. Moet je nagaan hoe de weersomstandigheden op de gletsjer zijn aankomend dagen. Meer sneeuw en een stukje kouder. Niet ideaal voor de World Cup opening, maar we moeten blij zijn dat er genoeg sneeuw is gevallen om het parcours helemaal gereed te maken.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in