Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwdump in de Zuid-Alpen rond Pasen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Even was het klaar met de flinke sneeuwval aan de zuidkant van de Alpen, maar de weerradar laat weer grote hoeveelheden zien. De afgelopen maand vielen er steeds maar weer grote sneeuwhoeveelheden in de Zuid-Alpen, terwijl het aan de noordkant vooral zacht was. Op dit moment laten de weerkaarten weer meer dan een meter sneeuw zien voor skigebieden in Zwitserland, de Franse Alpen en Noord-Italië.

Het sneeuwt weer!

Wat een bijzonder einde van het skiseizoen voor de Zuid-Alpen. In verschillende skigebieden is het seizoen verlengd en misschien worden er nog wel wat dagen aan het winterseizoen vastgeplakt na komend weekend. Het sneeuwt namelijk flink in delen van Zwitserland, Frankrijk en Noord-Italië. In Oostenrijk en Zuid-Duitsland vallen er ook wat vlokken, maar dit is niets in vergelijking tot de tientallen centimeters die voorspeld zijn voor de zuidkant van de Alpen.

Vandaag al een dik pak

Op dit moment sneeuwt het in het zuiden van de Franse Alpen, het zuiden van Zwitserland en noordwesten van Italië. Het eerste pak van ongeveer 75 centimeter in onder andere Saas-Fee valt vandaag. Daarna trekt de sneeuwval door naar het oosten. De sneeuwgrens ligt ongeveer op 1000-1800 meter.

Flinke hoeveelheden in het weekend

Morgen en overmorgen neemt de sneeuwval iets af en vanaf zaterdag gaat het weer los! Er gaat nog een bak met sneeuw vallen op zaterdag, zondag en maandag aan de zuidkant van de Alpen. Ook in het zuiden van Oostenrijk valt er een flinke laag. De sneeuwgrens blijft tijdens de Paasdagen waarschijnlijk hangen op zo’n 1300-1800 meter. Op sommige plekken kunnen er één of meerdere meters sneeuw vallen!

Zoveel sneeuw valt er

Wow, de sneeuwhoeveelheden vanaf vandaag tot en met maandag bij elkaar opgeteld zijn echt niet normaal. En dat voor eind maart/begin april!

Frankrijk:

Italië:

Zwitserland:

Oostenrijk:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in