Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuw, regen en zon: zeer wisselvallig in de skigebieden momenteel

Wintersportredacteur

Kijk je op dit moment op de webcams van de skigebieden, dan zie je witte plaatjes. Maar, blijft dit zo? Er waait in de Alpenlanden een stormachtige wind die veel bewolking en neerslag meebrengt. De sneeuwgrens is gestegen en hierdoor kan het in de dalen ook helaas regenen… We geven je een blik in enkele bekende skigebieden op dit moment via de webcams!

Weerbericht komende dagen

Deze week schommelt het weer onwijs. Van zonnige periodes tot sneeuw op de bergen en regen in de dalen. Een westelijke stroming zorgt voor wisselvallig weer in de skigebieden. In het zuiden van de Alpenlanden komt er meer zon voor, maar eigenlijk kan er overal neerslag vallen. Het enige wat voor elk wintersportland geldt, is dat het vrij zacht is op dit moment. Hierdoor schommelt de sneeuwgrens tussen 1800-2200 meter hoogte de komende dagen. In de nacht komt deze iets lager uit.

Actuele webcams

Het is zeer koud op hoogte en daar valt ook sneeuw op dit moment in enkele delen van de Alpen. In de dalen ligt de temperatuur rond het vriespunt en wisselt de neerslag zich af met zon. We geven je via de webcams een klein overzicht over de weersituatie op dit moment:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in