Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuw voor Oostenrijk in aantocht

In de Oostenrijkse skigebieden is het op dit moment genieten. Wie hier op dit moment is mag zeker niet klagen, want de weersomstandigheden zijn werkelijk waar prachtig. Strak blauwe lucht, (te) warme temperaturen en uiteraard een heerlijk zonnetje. Het grootste gedeelte van deze week blijft in het teken van dit soort condities. Tenminste tot donderdag, want zoals het er nu uit ziet gaat hier vrijdag verandering in komen. Sneeuw in aantocht!

Het weer op dit moment

Hoe het er op dit moment uitziet in Oostenrijk? Bekijk onze video vanuit Serfaus Fiss Ladis van gisteren. Vandaag wordt wederom zo een droomdag!

Zo ziet het er in Serfaus Fiss Ladis op dit moment uit

Verandering in aantocht

Vanaf vrijdag begint voor de Nederlanders de Krokusvakantie. Als eerste mogen de mensen in noord Nederland naar de skigebieden vertrekken. Het moment waarbij de skigebieden vollopen met families met kinderen en waarbij de rust voor een paar weken voorbij is. Zo in de aanloop naar de Krokusvakantie gaat Oostenrijk te maken krijgen met winterse omstandigheden. Vrijdag neemt bewolking de taak over van de zon en gaat het boven de 1.000 meter grens sneeuwen. Zaterdag begint de dag nog bewolkt, maar krijgt de zon in de namiddag steeds meer kans om door te breken. Een korte winterse break dus!

Hoeveel sneeuw gaat er vallen?

Het is koud genoeg, alleen hebben we het hier jammer genoeg niet over hele grote hoeveelheden. Maximaal 10 tot 15 cm sneeuw gaat er in verschillende skigebieden vallen. Vooral in het noorden van Oostenrijk gaat dit het geval zijn. Toch is het wel positief dat er een laag sneeuw gaat vallen, want hierdoor veranderen de skidorpen weer in mooie winterse werelden. Met de Krokusvakantie groene weides in de dorpen is niet ideaal en geeft niet echt het wintersportgevoel. Gelukkig komt Koning Winter nog even voor de Krokusvakantie om de hoek kijken en voorziet de gebieden van een vers laagje sneeuw. 

En waar precies?

Waar het precies gaat sneeuwen in Oostenrijk? We hebben een aantal skigebieden uitgelicht:

  • Kitzbuhel – Kirchberg: 15 cm
  • Zell am See – Kaprun: 12 cm
  • Zillertal: 15 cm
  • Serfaus Fiss Ladis: 10 cm
  • SkiWelt Wilder Kaiser: 8 cm
  • Otztal: 15 cm
  • Obertauern: 10 cm
  • Zillertal Arena: 18 cm
  • Ischgl: 14 cm

Stilte voor de storm

Op dit moment is het niet rustig in de Oostenrijkse skigebieden, maar is niet te vergelijken met wat er de komende twee weken gaat gebeuren. Stilte voor de storm zeggen de medewerkers van de skigebieden. Veel families reizen af naar Oostenrijk om daar met de kinderen te genieten van de sneeuw. De pistes gaan dan ook weer in het teken staan van skiles groepjes en zingende kinderen. Heerlijk!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in