Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skitest 2015-2016: De video reviews

Iedereen heeft ook dit jaar weer oplettend zitten kijken naar de Nationale Skitest 2015/2016 om te beslissen welke ski’s er dit seizoen gekocht moeten worden. De uitslagen zijn al bekend, maar toch is het wel lekker om ook een beeld bij te hebben over hoe de ski’s er nou uit zien. Het oog wil tenslotte ook wat! Vandaar dat we de video reviews op een rij hebben gezet.

Er werd getest in 7 categorieën en per categorie heeft de Nederlandse Ski Vereniging de top 3 op video gezet. Interessant videomateriaal dus! Hier zijn ze, ga er maar voor zitten.

Comfort, een makkelijke ski voor op de piste en voor iedereen te gebruiken. Voor de mensen die niet teveel gekke dingen willen doen maar gewoon relaxed bochten willen draaien op de piste is dit een super categorie.

All Mountain Dames, bedoeld voor de gevorderde dames onder ons die niet bang zijn om ook buiten de piste te komen of door lastige omstandigheden willen knallen. Een veelzijdige ski die voor vrijwel alle soorten terrein te gebruiken is.

All Mountain, deze ski is bedoeld voor de betere skiër die zowel op en/of buiten de piste kan skiën. Dus of in de poeder of lekker van de piste racen, deze ski komt in beide gevallen goed tot zijn recht.

Sport Dames, deze zijn voor de sportief skiënde dames die hard over de piste willen carven. Vooral met snelheid en gesneden bochten is deze ski optimaal te gebruiken.

Sport, bedoeld voor de ervaren wintersporter die graag wil carven. Het zijn ski’s voor op de piste en voor skiërs die erg van snelheid houden en met goed gesneden bochten bestuurd kunnen worden.

Freeride, een ski voor de off-piste waaghalzen die niets liever willen dan door de verse poeder te knallen.

Freeride Lichtgewicht, de normale freeride ski’s zijn zwaar en lang en dus erg belastend voor de spieren tijdens het skiën. Nu is er ook een categorie voor de mensen die toch off-piste willen skiën maar niet al te zware latten aan de voeten willen hebben.

Dat waren ze dan. Heb je kunnen kiezen? Ik ben er zelf nog niet uit. Het is allemaal zulk mooi speelgoed… Meer info over de ski’s vind je op de website van de NSkiV.

LEES OOK: 5 MANIEREN OM SKIMATERIAAL ANDERS TE GEBRUIKEN

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in