Nieuwsalert per mail ontvangen

Skistokken met stijl – Sick Stickz

Wintersporters geven veel geld uit aan hun outfit. Bij de aanschaf ervan speelt de functionaliteit ervan een grote rol, maar misschien is het voor de meeste mensen nog wel belangrijker hoe de outfit er op de piste uitziet. Om de zoveel tijd wordt er een vermogen geïnvesteerd in een nieuwe skibroek, een jas, een helm, een skibril, een goggle, skischoenen en ski’s. In dit rijtje mis ik de skistokken. Let maar eens op: hoeveel perfect gestijlde skiërs zie je niet met verbogen stokken die ooit ‘per ongeluk’ niet zijn teruggebracht naar de verhuur? Of erger, twee verschillende stokken. In mijn ogen horen stokken bij de ski-outfit en mogen die er ook best goed uitzien. Gelukkig dachten de broers Wayne hier in 2007 ook al zo over.

In dat jaar richtten zij in Denver, Colorado Sick Stickz op. Onder deze naam produceren zij kwalitatief hoogwaardige en functionele stokken mét een creatief design. Zij helpen je dus niet alleen bij je balans en bij het inzetten van een bocht, maar ook met het completeren van je sexy outfit. Het merk geniet voornamelijk bekendheid in de freeskimarkt, wat eigenlijk zonde is. Want ook als je geen freeskiër bent horen mooie skistokken bij het totaalplaatje.

In samenspraak met hun atleten heeft Sick Stickz verschillende lijnen opgezet, om aan ieders wensen te voldoen. Ze hebben stokken ontworpen om in het park te rijden, metersdiepe poeder te pakken en avontuurlijk te toeren. Het is uiteraard niet verboden om gewoon op de piste te shinen met die vette stokken.

Sinds seizoen 2010/2011 probeert Sick Stickz de Europese markt te veroveren. Dit seizoen beperken zij zich nog tot de Alpen en de Dolomieten, maar vanaf 2013/2014 is ook Scandinavie aan de beurt. In Nederland zijn de stokken te verkrijgen bij de importeur, Goodstuff Imports. Al vanaf €34,95 heb je een paar vette skistokken van Amerikaanse makelij om je eigen outfit of die van je vrienden nog gladder te maken. De gewone stokken zijn te bestellen in lengtes van 95-130 cm. De touruitvoering is in lengte verstelbaar van 110-140 cm.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in