Nieuwsalert per mail ontvangen

© Tourismusverband Obertauern

Skiseizoen Obertauern gaat 21 november van start

Wintersportredacteur

Met de sneeuwval van november begint niet alleen ons wintersporthart sneller te kloppen, ook in de skigebieden staan ze te springen. Zo ook in Obertauern. De voorbereidingen zijn getroffen, de agenda is gevuld en ze zijn klaar voor een nieuw winterseizoen.

21 november seizoensstart

We hoeven gelukkig niet lang meer te wachten tot we in Obertauern op de latten kunnen staan. Op 21 november start hier namelijk het skiseizoen en kunnen we genieten van de ruim 100 km pistes die dit gebied te bieden heeft. Met pistes die reiken tot 2526 meter hoogte is dit gebied zeer sneeuwzeker. Sterker nog, het skigebied wordt gezien als één van de meest sneeuwzekere in de Alpen!

© Tourismusverband Obertauern

Feestelijke opening

Je kunt niet alleen lekker skiën in Obertauern, ook voor de nodige feestjes kun je hier terecht. Het seizoen wordt dan ook feestelijk geopend op 30 november. Dan staat de Duitse rapper CRO op het podium en die je trakteert op een combinatie van rap en pop. CRO staat erom bekend dat hij bij elk optreden een pandamasker draagt.

Hoogstgelegen kerstmarkt

Als het seizoen is gestart in Obertauern, komen de feestdagen steeds dichterbij. Hier in Nederland hangen de steden vol met lichtjes, worden kerstmarkten opgebouwd en duikt de ene kerstboom na de ander op. In Obertauern is dat natuurlijk niet anders. Hier vind je zelfs de hoogst gelegen kerstmarkt van Oostenrijk op 1740 meter.

Gamsleiten Kriterium en #sheskis

Wat en hoe, zul je wel denken bij het lezen van deze kop. #sheskis vindt dit seizoen op 28 maart 2020 plaats. Deze skidag wordt georganiseerd in het teken van Pink Ribbon. Tijdens #sheskis kun je ski’s testen, met een gids op pad gaan en genieten van een gezamenlijke lunch. Gamsleiten Kriterium is een evenement dat van 16 to 19 april 2020 plaatsvindt. Dit jaarlijkse evenement wordt deze winter voor de 14e keer georganiseerd. Hierbij begraaft de organisatie 30 schatkisten onder de sneeuw, die de deelnemers moeten vinden. Hierin zitten niet de minste prijzen: één van de prijzen is namelijk een gloednieuwe BMW X1!

First.Track

Steeds meer gebieden hebben speciale dagen in de week of maand waarop de liften eerder open gaan. Obertauern doet daar ook aan mee, maar doet er nog een schepje bovenop. Tijdens First.Track word je begeleid door locals en kun je na afloop genieten van een traditionele almbrunch. Daarbij komt nog dat je een rugzak van Ortovox krijgt met daarin verschillende goodies. Koop hier alvast je tickets.

Nieuw: Bobby Land

Ook aan de kleine wintersportertjes is dit seizoen gedacht: vanaf komende winter kunnen zij zich helemaal uitleven in Bobby Land. Zo is er Bobby’s Monsterpark, waar raadsels opgelost moeten worden en waar een skiparcours moet worden overwonnen. Bobby’s Slalom daagt de kids uit zo snel mogelijk tussen de poorten door te skiën. Daarnaast vind je hier ook een kinderiglo en een binnenruimte waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en uitrusten.

bobby land obertauern
© Tourismusverband Obertauern

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in