Nieuwsalert per mail ontvangen

Skiseizoen in Afrika is geopend

Wintersportredacteur

Kun je niet wachten om weer de latten op te gaan? Op naar Afrika dan! In het kleine koninkrijk Lesotho is het skigebied Afriski nu geopend! Ooit gedacht dat je daar kon skiën? 

Afriski

Het skigebied Afriski vind je in het land Lesotho. Het kan goed zijn dat je daar nog nooit van gehoord hebt. Het is een klein land, dat helemaal omringd ligt door Zuid-Afrika. Je vindt in Afriski 1 ankerlift, 2 pannenkoekenliften en 1 touwlift en het skigebied reikt tot een hoogte van 3.222 meter. Groot is het niet, maar skiën in een land als Lesotho is een hele bijzondere ervaring. Meer over het skigebied lees je in de blog van Gijs.

Seizoensopening

Dit weekend werd het seizoen geopend in Afriski en het skigebied spreekt van een succesvolle opening. Gepaard met de opening werd het Afriski Winterfest festival georganiseerd. Een festival vol sneeuw en muziek waarbij top artiesten uit Zuid-Afrika op de line-up stonden. Het weer werkte mee zoals je op de onderstaande video kan zien.

LEES OOK: Skiën in Afrika geeft een andere kijk op wintersport

Virtuele tour

Heb je nu geen idee wat je kunt verwachten van het skigebied? Wij ook niet. Gelukkig hebben we een beetje een beeld gekregen door de virtuele tour die je kunt nemen op de website van het skigebied. Tot onze verbazing ziet het er nog flink winters uit! Maar op zich is dat natuurlijk ook niet gek boven de 3.000 meter. Je kunt in de virtuele tour niet alleen de pistes bekijken, maar ook de restaurant, de accommodaties en ook een zomertour staat tot je beschikking. Eigenlijk zouden meer skigebieden dit moeten hebben toch?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in