Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Copenhill

Skipistes op energiecentrale Kopenhagen 4 oktober eindelijk open

Wintersportredacteur

De geplande opening was lang onzeker, maar nu kunnen we eindelijk melden dat Copenhill 4 oktober 2019 officieel open gaat voor publiek. Vanaf dat moment kun je eindelijk zelf een afdaling maken op de bijzondere skipiste middenin de stad. Niet op een echte berg, maar op een energiecentrale. Een ideaal uitstapje tijdens een stedentrip naar de Deense hoofdstad Kopenhagen!

Skiën op een energiecentrale

Skiën op een energiecentrale middenin de stad? En dat zonder sneeuw? Over een paar maanden is het mogelijk. Copenhill maakt deel uit van het plan om van Kopenhagen de eerste CO2-neutrale stad ter wereld te maken. De energiecentrale middenin de stad wekt energie op door middel van verbranding. Helemaal super natuurlijk, maar het is nog beter om zo’n groot gebouw optimaal te benutten. Daarom is er zo’n 7 jaar geleden een plan gemaakt om op het dak van deze energiecentrale een piste aan te leggen. Een flinke uitdaging waar behoorlijk wat tijd in is gaan zitten.

Eindelijk open

Meerdere keren werden er mededelingen gedaan over een mogelijke opening, maar elke keer werd die uitgesteld. Nu is het eindelijk officieel, vanaf 4 oktober 2019 is outdoorcentrum Copenhill open voor publiek. Naast skiën en snowboarden kun je hier tal van andere sporten beoefenen, zoals wandelen, hardlopen en klimmen. Er ligt bijvoorbeeld ook een wandelpad naast de piste. Nog leuker: er is ook après-ski aanwezig!

 

Testrun

Inmiddels zijn de pistes uitgebreid getest. Ook Jesper Tjäder mocht een poging wagen. In samenwerking met de Audi Nines zette hij een indrukwekkende testrun neer. De video daarvan kun je in onderstaand artikel bekijken.

Spectaculaire beelden van afdaling op energiecentrale Kopenhagen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in