Nieuwsalert per mail ontvangen

Skipas prijzen dit jaar duurder

Wintersport informatie

Wintersport informatieOok de skigebieden hebben duidelijk last gehad van de crisis vorig jaar. Skipassen zijn dit jaar weer gemiddeld 2,9% duurder dan vorig jaar. Dit is gebleken uit een onderzoek van mediabedrijf New Tidings. Al zes jaar achter elkaar vergelijken zij skipassen in de landen Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië en Frankrijk.

Hierbij zijn 6 daagse skipassen met elkaar vergeleken. Zwitserland spant de kroon in het rijtje. Sommige skipassen stijgen maar liefst 15%. Dit heeft het land zelf niet helemaal in de hand gehad, omdat de Zwitserse Frank met maar liefst 10% in waarde is gestegen. Frankrijk en Oostenrijk hebben de prijzen met 2,8% en 3,0% laten stijgen.

Er is een duidelijk verband te zien in de stijging naarmate het skigebied groter is dan 425 km of kleiner is dan 100 km. Skigebieden die groter zijn dan 425 km laten een prijsstijging zien van 2,5% en skigebieden die kleiner zijn dan 100 km laten een prijsstijging zien van 3,1%.

Daarnaast laat de populariteit van een gebied ook de skipas prijs stijgen. In Gerlos betaal je komende winter 3,1% meer aan je skipas dan vorig jaar.

Bron: Vakantie.nl

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in