Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiliftmedewerker maakt promotie tot eigenaar skigebied

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De skiliftmedewerker Robert Scott Shanaman uit het skigebied Los Valley Ski Area heeft een goede promotie gemaakt. Als alles volgens plan verloopt is hij vanaf dit winterseizoen eigenaar van het skigebied en hoeft hij niet meer bij de skilift te staan. Een carrière-switch waar veel skigebied medewerkers van dromen.

Skigebied Lost Valley Ski Area staat in Amerika bekend als het eerste skigebied met sneeuwmachines. De onzekere sneeuwzekerheid van afgelopen jaren heeft er alleen voor gezorgd dat het gebied diepe schulden kreeg en geen andere uitweg meer wist dan op zoek te gaan naar investeerders. Toen dit gerucht bekend werd in het gebied bedacht Robert Scott Shanaman zich geen moment en ging langs de bank voor een financiering. Vanwege de hoge schuld van circa 1,6 miljoen kan het gebied redelijk ‘goedkoop’ overgenomen worden. Tot de financiering rond is, heeft de voormalig skiliftmedewerker alleen de volledige leiding overgenomen. 

Vorig winterseizoen had het skigebied al flinke financiele problemen en konden eigenlijk niet open gaan. Een campagne onder de lokale bewoners zorgde uiteindelijk voor $ 25.000,- waardoor de liften alsnog geopend konden worden. Wereldwijd heeft de overname flinke publiciteit gekregen waardoor de skipas verkoop aanzienlijk is verhoogd. Een positief vooruitzicht voor het skigebied en laten we hopen dat de skiliftmedewerker de financiering rond krijgt!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in