Nieuwsalert per mail ontvangen

Skileraar worden: opleiding aanbieders

Heb je er al eens over nagedacht om ski- of snowboardleraar te worden? En heb je al een gegoogled op opleidingsinstituten? Dan weet je niet waar je moet zoeken. Er zijn in Nederland namelijk vele bedrijven die een dergelijke opleiding aanbieden, met elk hun eigen kenmerken. De ene opleiding is gedeeltelijk in Nederland, de andere volledig in Oostenrijk en ook prijzen verschillen. Vandaar dat we een aantal Nederlandse bedrijven die opleidingen in Oostenrijk organiseren met elkaar vergelijken.

De Nederlandse bedrijven waar je Oostenrijkse diploma’s kunt behalen zijn allemaal aangesloten bij skibonden die de diploma’s erkennen. Allen bieden ze de eerste opleiding tot leraar aan, de anwärter-opleiding. Deze opleidingen worden in het Duits gegeven. Met de onderstaande bedrijven hebben wij goede ervaringen.

Snowsports Academy Nederland biedt ski, snowboard en duale opleidingen aan. De opleiding is ingedeeld in twee delen, waarvan het ene deel in Nederland plaatsvindt en het andere deel in Oostenrijk. Het eerste deel van de anwärter wordt NSL genoemd is wederom opgesplitst in tweeën. Beide delen vinden plaats in SnowWorld Zoetermeer SnowWorld Landgraaf, Snowplanet, Montana of Snow Valley. De NSL 1 module duurt vijf dagen en de NSL2 module bestaat uit een tweetal ochtenden. Na de afsluiting van de twee NSL modules mag je in Nederland en België lesgeven. Het tweede gedeelte van de opleiding in Oostenrijk duurt zes dagen. De kosten voor een complete opleiding komen op €1540,-. Wil je een duale opleiding volgen? Dan kost dat €815,- en zes dagen extra. Deze prijzen zijn inclusief accommodatie op basis van halfpension tijdens het Oostenrijkse deel van de opleiding en liftpas. Kijk voor meer informatie op www.snowsportsacademy.com.

Snowlife verzorgt complete pakketten om ski- of duaalleraar te worden. Dat betekent dat er naast een introdag in Nederland en opleiding in Oostenrijk ook een contract wordt geregeld bij een skischool. Bovendien ontvangt de deelnemer een speciaal samengesteld handboek met handige tips voor leraren en een blogruimte op Reismee.nl. De opleiding tot skileraar duurt tien dagen en de duale opleiding duurt zes dagen langer. De kosten voor een ski anwärter zijn €1545,- en voor deelname aan de duale opleiding betaal je €1895,-. De pakketprijzen zijn inclusief de hierboven besproken inhoud, accommodatie tijdens de opleiding op basis van halfpension en liftpas. Omdat niet iedereen evenveel aanleg heeft voor de Duitse taal, biedt Snowlife ook de mogelijkheid om een Duitse cursus te volgen die is gericht op het lesgeven in Oostenrijk. Via Snowlife is het ook mogelijk om skileraar in Canada te worden. Kijk voor meer informatie op www.snowlife.nl.

Snowminds is de nieuwste opleider in Nederland, maar heeft al jaren ervaring in Denemarken. De opleider werkt in Oostenrijk samen met het Salzburger verband. Snowminds biedt in tegenstelling tot andere opleiders langere opleidingen aan, variërend van 2 tot 7 weken.Daarnaast biedt Snowminds te mogelijkheid om een skilerarenopleiding in Canada te volgen en daar les te geven. Wil je echt iets bijzonders? Dan kun je via hen ook in Japan of Zuid-Afrika lesgeven. Je vindt meer informatie over de verschillende cursussen en locaties op www.snowminds.nl.

Snowsport Nederland is eveneens aanbieder van ski, snowboard en duale opleidingen. De ski opleiding duurt tien dagen achtereen in Oostenrijk of vijf dagen in Nederland en vijf dagen in Oostenrijk. Snowboarders kunnen alleen de tiendaagse opleiding volgen. De duale opleiding duurt zestien dagen. Een duale opleiding bij Snowsport Nederland kost €2299,-. De tiendaagse ski en snowboard opleidingen in Oostenrijk kosten €1499,- inclusief accommodatie op basis van halfpension en liftpassen. De opleiding van twee keer vijf dagen is voor €1449,- te volgen. Kijk voor meer informatie op www.snowsportnederland.nl.

Ripstar organiseert anwärter opleidingen voor snowboardleraren. De gehele opleiding vindt plaats in Oostenrijk en duurt tien dagen. Naast een Duitstalige opleiding wordt ook een Engelstalige opleiding aangeboden. Een complete snowboardopleiding kost €1050,- en is inclusief infomeeting in Nederland, accommodatie tijdens de opleiding op basis van halfpension en liftpas. Kijk voor meer informatie op www.ripstar.nl

En, ga jij skileraar worden?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in