Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebieden Zuid-Korea vragen hulp Salzburg

Het bestuur van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang 2018 schakelt de hulp in van experts uit Salzburg. Om de organisatie van de ski-evenementen voorspoedig te laten verlopen zullen de Oostenrijkse experts adviseren over het commercialiseren van nieuwe hellingen en hotels. Met de Olympische Spelen 2018 in PyeongChang in het vooruitzicht is er nog veel werk aan de winkel.

De reden voor deze oproep heeft te maken met dat het bestuur in Zuid-Korea inziet dat de kennis over het commercialiseren van winterse activiteiten zich in Oostenrijk bevindt en dat het land zelf hier in tekort schiet. Het evenement dat in 2018 plaatsvindt is een enorme uitdaging waar veel onzekerheden bij komen kijken. De bestaande skigebieden in Zuid-Korea hebben het niet makkelijk en zijn op zoek naar oplossingen. Momenteel bezoeken voornamelijk de jongere generaties de gebieden, maar blijven de ouderen hier in achter. Oliver Suter van de Salzburgse onderneming ‘Axess’ geeft aan dat het probleem voornamelijk zit in de fun-factor. Deze is in de Zuid-Koreaanse skigebieden niet aanwezig waardoor veel mensen toch afzien van een wintersportvakantie.

Laten we hopen dat in deze gebieden de apres-ski wordt geintroduceerd zodat er overheerlijke schnaps besteld kunnen worden. Het zal in ieder geval meehelpen aan een hogere fun-factor van het skigebied.

Skigebieden zuid korea

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in