Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden Vorarlberg optimistisch over winterseizoen 2014-2015

Wintersportredacteur

Nog twee weken wachten en dan zal voor veel wintersportgebieden wintersportseizoen 2014-2015 gaan starten. Skigebieden in Vorarlberg hebben laten weten optimistisch gestemd te zijn over het aankomende winterseizoen. Het warme weer heeft momenteel nog de overhand, maar in de hoger gelegen skigebieden zijn de sneeuwkanonnen al flink bezig. Ondanks het warme weer zijn de skigebieden in Vorarlberg optimistisch ingesteld en zien uit naar een goed seizoen.

In Silvretta Montafon wordt sinds zondagavond volop sneeuw geproduceerd. In totaal worden er duizenden kubieke meter kunstsneeuw geproduceerd zodat de opening van het skiseizoen voorspoedig kan verlopen. Ook de nieuwe Panoramabahn op de Kreuzjoch is klaar voor het nieuwe seizoen. Kenners hebben aangegeven benieuwd te zijn naar de windgevoeligheid van de nieuwe skilift, maar verwachten een grote toename aan toeristen door de verbeterde lift.

Ook in Arlberg zijn de pistes momenteel met sneeuw bedekt. Woensdagnacht hebben de sneeuwkanonnen voor het eerste grootschalig kunstsneeuw geproduceerd. Het is voor veel skigebieden nog wel afwachten, omdat de temperaturen vaak nog te hoog zijn. Vorarlberg heeft aangegeven klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Er is voor 7 miljoen euro geïnvesteerd in kunstsneeuw productie, waardoor van 5 december tot eind april wintersporters van goede pistes gebruik kunnen maken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in