Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden Sölden en Pitztaler Gletscher willen samensluiten

Wintersportredacteur

Vandaag is een belangrijke dag voor de skigebieden Sölden en Pitztaler Gletscher. Zij presenteerden hun plannen om de beide skigebieden samen te sluiten. Het kostenplaatje van de plannen: 120 miljoen euro.

Na twee jaar van voorbereiding was het vandaag dan eindelijk zo ver. De plannen voor een samensluiting van de twee skigebieden werden gepresenteerd. Om de plannen te realiseren moeten drie nieuwe liften en 64 hectare aan piste aangelegd worden. Een flinke ingreep waarvan de partijen financieel in de toekomst ook flink gaan profiteren. Het is nu afwachten of de plannen goedgekeurd worden.

15% meer omzet
Een verbinding van de twee skigebieden is volgens de betrokken woordvoerders een eenmalige kans die de regio aan moet pakken. Voor beide dalen is het toerisme de enige bron van inkomsten en dat betekent dat er met de trend in die branche meebewogen moet worden. En die trend is dat skigebieden steeds groter worden. Om te blijven concurreren is dit de enige mogelijkheid, zeggen de bedrijfsleiders van de Pitztaler Gletscherbahnen en de Bergbahnen Sölden. Met de plannen die nu op tafel liggen wordt er geschat dat er 15% meer omzet gegenereerd kan worden dan op dit moment het geval is. Verwacht worden omzetstijgingen op basis van overnachtingen van 15 miljoen euro voor het Pitztal en 28 miljoen voor het Ötztal.

GERELATEERD: NIEUW GROOTSTE SKIGEBIED VAN OOSTENRIJK

Wat en waar?
Zoals beschreven zijn er drie nieuwe liften nodig en moet er aardig wat aan piste aangelegd worden. De verbinding moet binnen de bestaande skigebiedsgrenzen blijven en komt in de buurt van de Linker Fernerkogel. Daar wordt eigenlijk een nieuw skigebied aangelegd met een skicentrum. Een van de liften zou in ieder geval een 3S lift worden en ook een skitunnel staat op de planning. Op de afbeeldingen hieronder zie je waar het nieuwe skigebied aangelegd wordt en hoe het skicentrum eruit zou komen te zien. Het skicentrum kan overigens nog helemaal worden uitgebouwd, maar dat gebeurt pas in een tweede fase. Eerst moet er geld verdiend worden.

nieuw skigebiedsolden pitztal

Wanneer gaat het gebeuren?
Helaas, dat is nog niet bekend. De plannen zijn in ieder geval ingediend en de verantwoordelijken van de skigebieden hopen dat de plannen in september beoordeeld zijn. Ook hopen ze dat vertraging uitblijft. We wachten het af. Eerst maar eens die nieuwe Gigijochbahn in real life zien!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in