Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden Oostenrijk open met kerst: niet voor Nederlanders

Gondel Zillertal Arena

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het hoge woord is eruit. Tijdens de persconferentie zojuist maakte de Oostenrijkse bondskanselier dat wintersport met de kerst voor Nederlanders niet mogelijk is in het land. Skigebieden openen wel voor Oostenrijkers.

Vanaf 7 december zijn er eerste versoepelingen van de lockdown in Oostenrijk een feit. Vanaf 24 december mogen de skigebieden weer open voor Oostenrijkers, maar niet voor toeristen uit het buitenland. Er is echter een datum om naar uit te kijken.

Versoepelingen vanaf 7 december

Bondskanselier Kurz liet in de persconferentie weten dat het gelukt is om een overcapaciteit in de zorg te voorkomen. Hij waarschuwt echter ook dat de pandemie niet voorbij is. Daarom volgen er slechts zeer behoedzaam enkele versoepelingen. Nog steeds zijn de infecties op een hoog niveau. Hij blijft nog steeds van mening dat Oostenrijk deze zomer weer terug kan keren naar de normaliteit. Maar we hebben nog wel een halfjaar voor ons waarbij we steeds een explosie aan infectie moeten voorkomen. Dat gaat alleen met beperkingen en tests. Kurz: “We moeten de komende weken nog steeds zeer behoedzaam zijn. We hebben de mogelijkheid de versoepelingen door te voeren, maar stap voor stap.”

  • De scholen met leerplicht openen. De hogere klassen blijven thuis leren.
  • Winkels, musea en andere mogen open met strenge maatregelen.
  • Terug naar het uitgaansverbod tussen 20.00u en 06.00u.
  • Het wordt mogelijk een ander huishouden te treffen, maar niet meer huishoudens.

Toerisme hopelijk mogelijk vanaf 7 januari

Dat betekent dat het geen kerst wordt zoals vroeger en als in het volgend jaar, maar het kan een mooie kerst zijn. Horeca en hotels blijven vooralsnog gesloten. Gelukkig is er ook goed nieuws. Vanaf 24 december is skiën en andere outdoorsporten mogelijk voor Oostenrijkers. In de liften worden er waarschijnlijk wel extra maatregelen getroffen.

Vanaf 7 januari is er volgens Kurz weer meer mogelijk voor toerisme. Wat dat inhoudt, moeten we nog afwachten. Hopelijk zijn we dan weer welkom en kunnen we die kant op zodra het reisadvies verandert.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in