Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Skigebieden in Zweden gewoon nog open

Wintersportredacteur

Het coronavirus heeft de wintersportbranche in z’n greep. Sinds begin maart moest het ene na het andere skigebied sluiten. Hoe meer we daarover nadenken, hoe verdrietiger we ervan worden. Toch is het skiseizoen niet overal voorbij. De Zweedse skigebieden zijn op dit moment nog gewoon open.

Liften voorlopig nog open

Zo’n beetje alle skigebieden ter wereld zijn gesloten, behalve in Zweden. Het land heeft wel maatregelen genomen, maar nog niet zo streng als in andere wintersportlanden. De Zweedse bevolking mag op dit moment gewoon nog van haar vrijheid genieten, maar er wordt wel aangeraden om zo veel mogelijk thuis te blijven en afstand te houden van andere mensen. Er wordt een beroep gedaan op het gezonde verstand van de bevolking. Zelfs de meeste restaurants en bars zijn gewoon nog open.

Hoe lang nog?

Natuurlijk geldt ook voor Zweden de vraag ‘Hoe lang nog?’. Ook hier is het virus aanwezig en het aantal besmettingen neemt toe. Inmiddels komt er ook steeds meer kritiek op de besluiten van de regering. Dat geldt ook voor het openhouden van de skigebieden. Het zou zomaar kunnen zijn dat het skiseizoen hier ook snel ten einde komt.

Bedenk overigens niet dat je nu meteen naar Zweden af kunt reizen. Veel landen hebben restricties opgelegd tegen niet noodzakelijke reizen naar het buitenland.

priority_high

BELANGRIJK

LET OP: Voor actuele informatie over het coronavirus bezoek je de website van het RIVM. Wij berichten over het nieuws uit de wintersportlanden, maar geven geen advies.

Wintersport in Zweden

Zweden staat voor veel mensen hoog bovenop het wintersportlijstje. Zelf ben ik er vorig seizoen voor het eerst geweest en ik wil je dan ook echt aanraden er een keer naartoe te gaan. Het landschap is geweldig, de mensen supervriendelijk en de skimogelijkheden fantastisch. Meer weten over een wintersport in Zweden? In het artikel hieronder vind je 5 hele fijne skigebieden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in