Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

FOTO-UPDATE: zo mooi is het Zweedse Åre

Wintersportredacteur

Donderdagmiddag ben ik samen met Miranda aangekomen in het Zweedse Åre. Tot en met zondag verkennen we deze geweldige wintersportbestemming. En dat niet alleen, ook de après-ski, de restaurants, het uitgaansleven en het stadje zelf. In dit artikel laat ik je zien wat een geweldige ervaring dat is.

Åre: rendieren, dennenbomen en heel veel meer

Åre is een kleine stad in Zweden, niet ver van de Noorse grens. Met iets meer dan 90 km aan pistes is het niet alleen het grootste skigebied van Zweden, maar ook van heel Scandinavië. De stad ligt aan een meer en aan de voet van de 1420 meter hoge Åreskutan. Met KLM vlieg je vanaf Schiphol in een kleine 2 uur naar Trondheim (Noorwegen), vanaf daar is het 2 uur rijden naar Åre. Een prachtige route, waarbij het landschap je keer op keer doet verbazen.

We hebben inmiddels twee dagen geskied en van alles meegemaakt. ’s Ochtends kun je vanuit de lift de kuddes rendieren in de bergen zien liggen en ’s middags is het één groot feest met alle andere vakantiegangers in de après-ski. De hele dag ski je tussen de dennen- en loofbomen en heb je zin in een BBQ? Dan doe je dat gewoon lekker op de piste. Zo anders dan de Alpen!

Win een trip naar Åre

Ook jij kunt een bezoek brengen aan deze bijzondere wintersportbestemming. Zondag 21 april, vanaf half 10, kun je live met ons meekijken via Instagram en Facebook. We doen de uitzending in samenwerking met partner Snowplaza (dus ook op de Facebook en Instagram van Snowplaza). Onder alle reacties op de uitzendingen verloten we een reis naar Åre voor 2 personen, inclusief KLM vlucht naar Trondheim, transfer, 3 hotel-overnachtingen, een dag met skigids, skimateriaal en skipas. Kijk je mee?

Foto-update

Omdat het Pasen is, is het lekker druk. Ook op de pistes. De lentezon doet goed haar best en de sneeuw wordt al vroeg op de dag papperig. Toch zijn de pistes nog van prima kwaliteit en is het op en top genieten. Benieuwd naar deze prachtige Zweedse bestemming? Bekijk de foto’s hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in