Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebieden en wintersporters wachten op het stralende lenteweer

Het weer in Gerlos op het moment: bewolkt

Wintersportredacteur

Aan de sneeuwcondities in de Alpen ligt het niet, maar de zon heeft zich in maart nog niet heel veel laten zien. Dit is voor veel wintersporters toch een reden om in maart richting de Alpen te vertrekken. De kans op lekker weer is namelijk groter, alleen merken wij daar dit seizoen nog niet zo veel van. Ook skigebieden zien dit terug in het aantal boekingen in deze maand. Zoals het er nu uit ziet blijft het ook nog koud in de Alpen. Voor de piste kwaliteit is dat geweldig nieuws, maar voor de wintersporters die bruin willen worden op de terrassen iets minder.

De maand maart is een periode waarin je meer kans hebt op goed weer. In ieder geval, dat is de laatste jaren wel gebleken. Dit jaar is het alleen anders en hebben we in maart nog weinig ‘prachtige’ dagen gehad. Veel wintersporters zitten dan ook thuis dagelijks de weerberichten te bekijken zodat zij op het laatste moment nog richting de sneeuw kunnen. Het wachten duurt maar en duurt maar, want voorlopig ziet het er naar uit dat het winters blijft. Toch zien de voorspellingen er redelijk uit, zeker voor het weekend!

De weersverwachting voor Zell am See

Perfecte pistes

We moeten optimistisch blijven, want er is niets zo veranderlijk als het weer in de Alpen. We kunnen vaak niet verder kijken dan vier dagen vooruit, dus houden de moed er in voor volgende week. Aankomend weekend lijkt in ieder mooi te worden en ook begin volgende week is de zon oppermachtig. De temperatuur blijft overigens laag, waardoor de sneeuwkwaliteit voor de maand maart geweldig is. Normaal gesproken wordt de sneeuwkwaliteit aan het einde van de dag minder vanwege de warme temperaturen. Daar is dit jaar totaal geen sprake van, want het is op veel plekken bibberen in de lift!

Twijfel jij nog?

Twijfel jij nog om een paar dagen richting de sneeuw te gaan? Het zicht op de pistes is prima, de sneeuwkwaliteit is waanzinnig en de restaurants hebben nog steeds de heerlijkste gerechten voor jullie klaar staan. Twijfel niet, want voor je het weet is het seizoen weer voorbij en moet je weer een paar maanden wachten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in