Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden beperken piste-aanbod door heftige wind en sneeuwval

skigebied gesloten in Oostenrijk

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Vanwege de sterke sneeuwval en wind is het stormachtig in de skigebieden. Enkele skigebieden besluiten daarom om het piste-aanbod vandaag te beperken en sommige liften en/of pistes blijven gesloten. Houd de officiële websites van de skigebieden in de gaten, zo weet je precies welke liften geopend of juist gesloten zijn. We hebben enkele meldingen voor je verzameld.

Mölltaler Gletscher gesloten

Vanwege de sterke wind en het slecht weer blijft de Mölltaler Gletscher vandaag gesloten.

Beperkt aanbod in de SkiWelt

Ook in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental gaan enkele liften niet open vandaag vanwege de storm. 79 van de 90 liften zijn vandaag wel in bedrijf, je kunt hier dus gewoon wintersporten. Je hebt vandaag 229 km aan pistes ter beschikking, volgens het laatste bericht. De actuele liftstatus vind je op de website.

Enkele liften dicht op de Hochkönig

In het skigebied Hochkönig zijn vandaag ook enkele liften gesloten. Van de in totaal 34 liften zijn er vandaag 29 in bedrijf. Daarnaast raadt het skigebied je ook aan niet tussen de plaatsen Maria Alm, Dienten en Mühlbach te wisselen in de loop van de dag. Blijf in de buurt van één dorp zodat je ook gemakkelijk terug kunt keren naar het dal als de storm te heftig wordt. Welke liften geopend zijn vind je op de website.

Liften gesloten in Dachstein Krippenstein

In Dachstein Krippenstein is er ook een beperkt piste-aanbod. De meeste grote liften zijn dicht. Er zijn vandaag twee liften in bedrijf. Waar je nog kunt afdalen, lees je op de website.

Beperkter piste-aanbod in het Skicircus

Ook zijn er minder liften geopend in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vandaag. Meerdere verbindingen tussen de wintersportplaatsen zijn op dit moment gesloten. Alle informatie over de liften vind je op de website.

Beperkt aanbod in Ischgl

In Ischgl worden er maatregelen genomen tegen de sterke wind en sneeuwval in het skigebied. 19% van het hele skigebied is vandaag geopend, dat zijn op dit moment 31 liften. Bekijk de huidige status van de liften en pistes op de website.

Skigebied Zugspitze gesloten

In het skigebied Zugspitze in Duitsland sneeuwt het op dit moment zo hard dat alle pistes gesloten zijn voor vandaag. Niet alleen de gletsjer, maar ook het Almspitzgebied in het skigebied Garmisch Classic blijft gesloten vanwege de wind. Tussen Hausbergbahn en Kreuzeckbahn is er wel gewoon de mogelijkheid om te wintersporten, meldt het skigebied op Instagram.

Bad Kleinkirchheim

De storm brengt ook lawinegevaar met zich mee en om deze reden sluit het skigebied Bad Kleinkirchheim vier liften vandaag. Ook is onder andere de piste tussen de Muldenlift dalstation en de Kaiserburg afdaling gesloten. Voor nu zijn er vier liften en vijf pistes gesloten in het skigebied. Alle info vind je op de website.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in