Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Webcams vol sneeuw: enorme sneeuwdump in de Alpen

Wintersportredacteur

Zoals al verwacht, is het begonnen met sneeuwen in de Alpen! De tijd van enkele sneeuwvlokken is voorbij, er komt namelijk echt een bak met sneeuw uit de lucht de komende dagen. Je kunt het al goed zien op de webcams. Vandaag komt de zon in groot deel van Oostenrijk niet door de dichte sneeuwwolken heen. Kijk je mee naar de webcams vol sneeuw?

Sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw

Er valt op dit moment een enorme bak met sneeuw uit de lucht! Met name aan de noordkant van de Alpenhoofdkam gaat het los. Daar zal het de komende dagen blijven sneeuwen, maar vandaag is er een echte sneeuwpiek! Zo staat er bijvoorbeeld voor alleen al het Skicircus vandaag 50 cm sneeuw op de planning, in Obertauern 75 cm, in de Zillertal Arena 60 cm en in Snow Space Salzburg 40 cm. Hoger gelegen, op de Kitzsteinhorn in Kaprun en op de Dachstein Gletscher, kan er zelfs 115 cm vallen. En dat alleen vandaag. Wat een sneeuw!

WEERBERICHT: hier gaat het dumpen de aankomende dagen

Witte webcams vol sneeuw

Op grote hoogte zie je op veel webcams nu helemaal niks. Zo hard is het op dit moment aan het sneeuwen in de Alpen. Het zicht zal vandaag niet ideaal zijn op de pistes, maar daarvoor in de plaats valt er een bak met sneeuw. Vanuit Nederland kunnen we meekijken via deze heerlijke witte webcams vol sneeuw! Sneeuwt het ook in het skigebied dat jij nog wilt bezoeken deze winter?

Na sneeuw komt…

Met al deze verse sneeuw wordt het heerlijk skiën de aankomende weken. Het sneeuwdek wordt op dit moment enorm aangevuld. Heb je nog geen wintersport geboekt? Of wil je gewoon nog een keertje naar de sneeuw dit jaar? Kijk eens bij een van deze aanbieders:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in