Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie

Skigebieden afhankelijk van sneeuwkanonnen

In november kwam de sneeuw met bakken uit de hemel, maar daarna viel er nog maar weinig sneeuw in Oostenrijk. Hierdoor hebben vooral de lager gelegen skigebieden het zwaar. In Vorarlberg kunnen deze skigebieden alleen geopend blijven met behulp van sneeuwkanonnen.

Skigebieden gesloten

Het is januari, het skiseizoen is volop aan de gang. Althans, dat zou zo moeten zijn. In sommige lager gelegen skigebieden zijn de pistes helemaal groen of is er te weinig sneeuw. Hierdoor zijn de liften gesloten en kun je er niet skiën of snowboarden. Dit is bijvoorbeeld het geval in de Vorarlbergse skigebieden Bödele, Furx en Gurtis-Bazora.

Skigebieden afhankelijk van kunstsneeuw

Niet alleen de lager gelegen gebieden hebben last van het gebrek aan natuursneeuw. Ook de middelhoge skigebieden hebben het zwaar. Zo is het skigebied Egg-Schetteregg is met drie van de acht liften slechts beperkt open met behulp van sneeuwkanonnen. In Laterns zijn wel alle liften open, maar ook dit is enkel mogelijk met kunstsneeuw.

Lees ook: Rustige weken voor winterdienst in Oostenrijk

Natuursneeuw

Niet alle skigebieden investeren in sneeuwkanonnen. Zo vind je in het skigebied Andelsbuch enkel natuursneeuw. Hierdoor is slechts een deel van het skigebied open. Toch maken ze zich hier geen zorgen. Dit skigebied is namelijk niet afhankelijk van de inkomsten in de winter. Gelukkig ziet het er naar uit dat Koning Winter snel terugkeert. Dit weekend zal er in sommige skigebieden wel weer wat sneeuw vallen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in