Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied Willingen vanaf vandaag open

Wat waren we blij toen Winterberg vorige week vrijdag open ging. Toch kunnen we ook nu ons geluk niet op, vanaf vandaag kunnen we namelijk ook weer skiën in het Duitse Willingen.  Kortom, nog een bestemming dicht bij huis waar we zo nu en dan in het weekend de ski’s onder kunnen binden. Heb jij al een tripje gepland?

Opening

Vandaag is het dan zover, skigebied Willingen gaat open, dat laat het skigebied via de website weten. Je kunt vanaf vandaag iedere dag van 8:30 uur tot 16:30 uur de liften pakken om een mooie afdaling te gaan maken. Op dit moment ligt er zo’n 40cm verse sneeuw in het gebied, zijn er 3 liften open en zijn er 6 pistekilometers open.

Nieuwe stoeltjeslift

Helaas moeten we het dit seizoen nog even zonder de nieuwe stoeltjeslift doen, die komt pas volgend jaar. De nieuwe stoeltjeslift moet namelijk de oude sleepliften Köhlerhagen I & II gaan vervangen. De 8-persoons lift is voorzien van de nieuwe D-Line technologie. Hierdoor kun je in deze lift ook meteen de nieuwste snufjes te vinden. Meer informatie over de nieuwe lift vind je hier.

Details over de lift:

  • 3.000 personen per uur
  • 1.491 meter lang
  • 14 liftpalen

© Ettelsberg-Seilbahn Willingen

Willingen

Vlakbij het bekende Winterberg vind je op zo’n 3,5 uur rijden vanaf Utrecht het skigebied Willingen. Hier kun je genieten van 16 kilometers aan geprepareerde pistes. Je wordt in het skigebied omhoog gebracht met een 8-persoons stoeltjeslift op de Ettelsberg, een 6-persoons stoeltjeslift op de Ritzhagen, een van de 7 sleepliften of een van de 6 lopende banden. Het is dan ook het perfecte gebied om met kleine kinderen te gaan skiën.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in