Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied Wilder Kaiser investeert flink in toekomst

Ben jij een doorgewinterde skiër maar ben je nog nooit in het Wilder Kaiser Brixental geweest? Dan kunnen we ten zeerste aanraden om dit alsnog te doen. Het gebied heeft namelijk enorm geïnvesteerd in haar toekomst! Voor jong en oud, freestyler en pleziersporter, voor iedereen is er wat wils. Ook naast het skiën en boarden is er genoeg vertier waar wij graag even dieper op in gaan. 

Om te beginnen biedt het Wilder Kaiser gebied een groot Funslope park in Söll, waar recent drie nieuwe funslopes zijn gebouwd. Daarnaast zijn er 40 kickers en rails aangelegd voor verschillende niveaus. Het park, met een oppervlakte van meer dan 5 hectare, biedt dus voor zowel beginners als gevorderden voldoende uitdaging. Voor degene die naast het wintersportvertier andere activiteiten wil ondernemen, kunnen we zeker rodelbaan Astberg aanraden. Deze 4.5 kilometer lange rodelbaan ligt in Ellmau-Going en heeft een eigen sneeuwinstallatie. ‘s Avonds is de baan verlicht, dus ook na de après-ski pret kun je nog een bezoekje brengen aan de rodelbaan.

skiwelt

 

Het Wilder Kaiser gebied heeft ook op onderhoudswerkzaamheden flink ingezet: zo wordt de Stöckl stoeltjeslift vernieuwd en staan meerdere pistebully’s klaar om de pistes kwalitatief te verbeteren. Het zal de wintersporter komend wintersportseizoen nergens aan ontbreken, al blijven we natuurlijk altijd afhankelijk van het weer. Sneeuwzekerheid kan desondanks worden gegarandeerd door de vele sneeuwinstallaties die door het gebied verspreid staan. Daarnaast is er ook een nieuw stuwmeertje aangelegd op de Hohe Salve waardoor er op de zonzijde meer sneeuw kan worden gegarandeerd.

De teller van de totale investeringsuitgaven voor skigebied Wilder Kaiser staat inmiddels op 9,3 miljoen euro. Deze enorme investering werpt zeker z’n vruchten af, want op verschillende websites wordt het skigebied al als ‘beste skigebied’ omschreven. Dat is zeker niet vreemd, want met de nieuwe faciliteiten zouden we het Wilder Kaiser gebied zeker een van de beste skigebieden van Oostenrijk kunnen noemen.
Het gebied is hiermee zeker ook kanshebber van meerdere prijzen. In 2012 werd het Wilder Kaiser gebied voor de tweede keer op rij door de ADAC-Skigids uitgeroepen tot winnaar van de skipas-index. Dit betreft een prijs voor de beste prijs-kwaliteitverhouding in het hart van de Alpine wintersportwereld.

Ben je benieuwd geworden naar dit gebied? Op Arke zoek jij jouw perfecte accommodatie in Brixental.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in