Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied in Zwarte Woud heropent na flinke sneeuwval

© Kandellifte

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Ook in Duitsland werden de skigebieden verrast met een dikke verse laag sneeuw. Het skigebied Kandel in het Zwarte Woud besloot nog even de deuren te openen voor alle liefhebbers van avondskiën. Gisteravond kon je tussen 18.00 uur en 22.00 uur afdalen in de verse sneeuw. Ook de komende dagen is het skigebied op bepaalde tijden geopend.

Sneeuw in het Zwarte Woud

Dikke vlokken kwamen gisteren vrijwel de hele dag uit de lucht in veel regio’s in de wintersportlanden. Ook in het Zwarte Woud viel er een laag van zo’n 25 centimeter. April zorgt voor verrassingen en deze was wel heel aangenaam voor wintersporters in de regio. Het skigebied Kandel opent namelijk extra!

Heropening skigebied Kandel

Voor een paar uur skiën/snowboarden is de skilift, die al gesloten was voor dit skiseizoen, nog eens heropend. Spontaan kunnen de wintersporters hier nog een paar uurtjes de piste op. Gisteravond werd de eerste extra avondskisessie ingepland van 18.00 uur tot 22.00 uur. Ook vrijdagavond kun je hier avondskiën en in het weekend opent het skigebied de deuren voor wintersporters van 9.00 uur tot 17.00 uur. Haal jij je ski’s snel van zolder?

Meer informatie vind je op de website!

Beelden uit het skigebied

Het lijkt wel diep winters en midden januari op deze beelden uit het Zwarte Woud! En dat terwijl het al midden april is.

Ook nu sneeuwt het nog in de regio, de webcams zijn volledig wit! In het Zwarte Woud blijft het de komende dagen koud en valt er nog her en der sneeuw. In totaal kan het sneeuwdek nog aangevuld worden met zo’n 20 centimeter, volgens de huidige voorspellingen.

Wintersport in het Zwarte Woud

De skigebieden in het Zwarte Woud worden steeds populairder. Hier kun je nog voor een prima prijs op wintersport en je hoeft een stuk minder kilometers af te leggen in de auto dan dat je doorrijdt naar Oostenrijk of Zwitserland. De skigebieden zijn weliswaar niet zo groot, maar je krijgt er wel het échte wintersportgevoel. Kinderen kunnen in alle rust leren skiën en ook buiten de piste valt er genoeg te ontdekken. Het meest bekende skigebied in het Zwarte Woud is Feldberg!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in