Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Facebook PRO Hahnbaum-sessellift

Skigebied Hahnbaum wordt toch niet gesloten

Skigebied Hahnbaum in het Oostenrijkse St. Johann im Pongau lag de laatste tijd zwaar onder druk. Uit kostenoverwegingen wilde de gemeente het skigebied sluiten. Omwonenden waren het hier niet mee eens en begonnen een actie. Met succes, want het skigebied blijft geopend en er staat zelfs een nieuwe lift op de planning.

Sluiting skigebied

De burgemeester van St. Johann vond dat het skigebied Hahnbaum zijn beste tijd wel had gehad. De lift die in 1950 werd gebouwd was op dat moment de modernste lift van Oostenrijk, maar met een renovatie van al 43 jaar geleden is de lift inmiddels erg verouderd. De gemeente vond het echter niet de moeite waard om hier verder in te investeren en wilde om deze reden het skigebied sluiten. Dit leidde tot veel ophef onder de omwonende.

Handtekeningenactie

Naar aanleiding van het besluit kwam er een burgerinitiatief. Meer dan 4.000 mensen tekenden tegen de sluiting van het skigebied. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Nadat de handtekeningen waren overgedragen aan de gemeente is tot vreugde van de omwonende besloten om het skigebied toch te behouden.

Boek hier je wintersportvakantie met Club Med

Vernieuwing Hahnbaum

Komende winter zal de tweepersoonsstoeltjeslift weer draaien. De kosten hiervan zullen worden gedragen door de gemeente, de toeristische vereniging en de bergspoorwegen. Voor volgend jaar ligt er een plan om deze lift te gaan vervangen voor een moderne sleeplift. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is nog even afwachten, want deze plannen zijn nog niet definitief.

Kleine skigebieden verdwijnen

Het is niet voor het eerst dat een klein skigebied onder druk ligt. De laatste jaren zie je veel kleine skigebieden verdwijnen vanwege financiële redenen. 2 jaar geleden vroeg skigebied Postalm faillissement aan, maar ook dit gebied werd toen uiteindelijk gered. Ook waren er opnieuw problemen bij skigebied Gaissau, dat toen net was overgenomen. Kleine skigebieden worden dan ook steeds zeldzamer.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in