Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied draait binnenkort voor 70 procent op zonne-energie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het in de Verenigde Staten gelegen skigebied Mt. Abram is bezig met het installeren van een bulk zonnepanelen om zonne-energie op te wekken. De groep van 803 zonnepanelen moet binnenkort 70 procent van de jaarlijks benodigde energie voor het resort leveren. 

Marketing directeur van het skigebied Jamie Schectman vertelt dat het project jaarlijks meer dan 280.000 kWh moet gaan produceren. Ter vergelijking: een tweepersoonshuishouden in Nederland verbruikt gemiddeld 3.360 kWh per jaar. De totale kosten van het project komen volgens Schectman op $940,000. $235,000 daarvan wordt gefinancierd door een landelijk energieprogramma voor agricultuur. Binnen vierenhalf jaar moet de energiewinning opwegen tegen de investering in de zonnepanelen.

Matt Hancock, mede-eigenaar van Mt. Abraham, zegt dat het zonne-energie project deel uitmaakt van het schone energie plan dat het gebied heeft. Het gebruiken van overvloedige, locale en reeds aanwezige bronnen waar en wanneer mogelijk is het doel van dat plan. “Wij doen ons uiterste best om koudere winters met meer sneeuw te accommoderen.”

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in