Nieuwsalert per mail ontvangen

Skiërs hebben meer plezier dan snowboarders.

Uit onderzoek van Springer.com, van de Yonsei Unversiteit in de Republiek Korea, is gebleken dat skiers een hoger niveau van plezier en betrokkenheid hebben bij wintersport dan snowboarders. Het onderzoek is gehouden onder 279 bezoekers uit drie grote skigebieden in Zuid-Korea. We kunnen dus niet concluderen dat dit ook zo is bij de Europese wintersporters. Tijdens het onderzoek werd het niveau van geluk en tevredenheid van de skiërs en snowboarders met elkaar vergeleken na een intensieve dag skiën. 

Dit nieuwe onderzoek toont aan dat de elementen betrokkenheid en plezier positieve invloed hebben op het leven van een persoon. Deze bevindingen staan in een lijn met het denken van de positieve psychologie die beweert dat een lichamelijke activiteit in de sport helpt om positief in het leven te staan. Skiërs kwamen toen positiever uit de test dan snowboarders.

Het onderzoek is verricht in de Koreaanse Republiek en heeft dus geen toepassing op de Europese skiër. Dat er een vergelijkbaar onderzoek zal komen is daarentegen een kwestie van tijd.

Hoe denken jullie hierover? Zijn skiers positiever ingesteld dan snowboarders?

 

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in