Nieuwsalert per mail ontvangen

Skiër overlijdt na zoektocht verloren skistok

Volgens de krant The Local is afgelopen week een 52-jarige man overleden toen hij tijdens zijn skiroute langs de bekende Haute Route zijn skistok verloor. Tijdens zijn zoektocht verloor de man naar alle waarschijnlijkheid zijn evenwicht en kwam in een 200 meter diep ravijn terecht. De man was met drie andere skiërs op pad toen op 3.500 meter hoogte het incident gebeurde. 

Volgens zijn vrienden verloor de 52-jarige man zijn skistok en besloot direct deze te gaan zoeken. Tijdens deze zoektocht is hij een enorme afgrond tegengekomen waar hij ingevallen is. Hoe het ongeluk heb kunnen gebeuren is nog een grote vraag, maar waarschijnlijk is hij uit evenwicht geraakt en in het 200 meter diepe ravijn gevallen. Door deze hoogte was hij direct overleden en konden hulpdiensten bij aankomst niks meer doen. Toen het ongeluk gebeurde hebben de twee andere de bergredding gebeld, die een paar minuten later met een helikopter te hulp schoten. 

De politie doet op dit moment onderzoek naar het ongeluk. The Local geeft aan dat de overleden man in gezelschap was van zijn zoon en vader toen het ongeluk gebeurde. Na het ongeluk zijn de zoon en vader overgebracht naar een veilige plek.

De Haute Route is een populaire route voor tourskiers, waarbij je een tocht aflegt tussen Chamonix in Frankrijk naar Zermatt in Zwitserland. Jaarlijks vertrekken er duizenden tourskiers naar de route om deze af te leggen. Voor het afleggen van de route is ervaring noodzakelijk en daarnaast wordt er nadrukkelijk geadviseerd om op pad te gaan met lawine-safety materialen. Tijdens de tocht passeer je meerdere gletsjers en andere lastige overbruggingen. Bij slecht weer wordt de route afgesloten voor tourskiers vanwege het grote gevaar.

Bron: Thelocal.ch

Heb je dit nieuws al gelezen:

Drie jongens vast voor stelen van $116.000 aan skipas vouchers

Man klaagt skigebied aan voor 60 miljoen dollar

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in