Nieuwsalert per mail ontvangen

Man klaagt skigebied aan voor 60 miljoen dollar

Het skigebied Deer Valley kreeg onlangs een vervelende brief op de mat. In januari raakte een man zwaargewond bij een eenzijdig ongeval in het skigebied. Hij vindt dat het skigebied aansprakelijk is en eist daarom een schadevergoeding van 60 miljoen dollar.

De man in kwestie is Ed Bailey, volgens zijn advocaat een zeer ervaren skiër. Ed is oprichter van Vision Capital Partner, een tot januari zeer goedlopend bedrijf. Op 22 januari was Ed onderweg in het skigebied Deer Valley, toen hij onverwachts een soort van platform tegenkwam en daar tegenaan skiede. Vervolgens werd hij gelanceerd en viel hij op zijn hoofd. Hij raakte zwaargewond en bracht daarom 27 dagen door in het ziekenhuis van Salt Lake City. Op dit moment ervaart hij nog steeds ontzettend veel hinder van de gevolgen van het ongeluk.

GERELATEERD: Bergbahnen Katschberg veroordeeld voor nalatigheid

Ed en zijn advocaat menen dat het ongeluk te wijten is aan nalatigheid van het skigebied. Vanwege de World Cup wedstrijd die in het skigebied georganiseerd werd hadden medewerkers gedurende de nacht het platform opgebouwd en veranderingen aangebracht in de piste die daardoor ineens heel steil werd. Dit werd niet met borden aangegeven. Omdat het zicht op de dag van het ongeluk slecht was kwamen het platform en het steile pistedeel zeer onverwachts voor Ed, die het platform raakte en viel. Na de val op zijn hoofd raakte hij buiten bewustzijn. Sindsdien heeft hij fysieke en emotionele klachten.

De fysieke en emotionele klachten van Ed zijn zo erg dat de schade volgens zijn advocaat 60 miljoen dollar bedraagt. 30 miljoen daarvan zou te verklaren zijn door misgelopen inkomsten van het bedrijf. Ed was namelijk dé man binnen zijn bedrijf die de klussen binnenhaalde dankzij zijn opgebouwde netwerk. Sinds het ongeluk heeft het bedrijf geen investeringsdeals meer binnengehaald. Ook de medische kosten lopen in de papieren en bedragen rond de 5 miljoen dollar. De rest van de geëiste schadevergoeding zou ‘algemene schade’ zijn.

NOG MEER GERELATEERD: 6-jarig kind aangeklaagd na ongeluk

Wij zijn benieuwd hoe het proces verloopt en of Ed zijn geëiste geld krijgt. Zo ja, dan zal de prijs van de skipassen wel omhoog gaan in het gebied ?.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in