Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Skiën vanaf vandaag weer mogelijk in Oostenrijk

Wintersportredacteur

Na een lange pauze gaat het zomerseizoen in veel Oostenrijkse skigebieden vandaag van start. Dankzij een versoepeling van de maatregelen kunnen toeristische attracties opengaan, mogen hotels gasten verwelkomen en kunnen skiliften weer draaien. Goed nieuws!

Hotels weer open

Sinds 15 mei is een bezoekje aan een Oostenrijks restaurant weer toegestaan. Nu is het ook eindelijk de beurt aan de hotels, campings, appartementen en pensions. Vanaf vandaag mogen zij weer gasten ontvangen. Uiteraard onder strikte voorwaarden en met de juiste veiligheidsmaatregelen.

Skiën op de gletsjers

Het ‘normale leven’ komt in Oostenrijk langzaam op gang. Niet alleen mag de hotellerie open, ook toeristische attracties zijn weer toegestaan. Veel skigebieden starten daarom vandaag met het zomerseizoen. De liften mogen weer draaien en dat betekent dat wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers eindelijk van de bergen kunnen genieten. Ook wintersportliefhebbers hebben mazzel. Oostenrijk heeft meerdere gletsjerskigebieden waar je in de zomermaanden kunt skiën. Vanaf vandaag zijn de liften en pistes van de Hintertuxer Gletscher, Kaunertaler Gletscher en Kitzsteinhorn weer open.

Geweldige omstandigheden op Hintertuxer Gletscher

Zoals je vanochtend hebt kunnen zien, is er vannacht een suikerlaagje verse sneeuw gevallen in de Alpen. Ideale omstandigheden voor de start van het zomerskiseizoen op de gletsjers. De Hintertuxer Gletscher heeft een aantal foto’s gedeeld van de huidige condities. Zoals je kunt zien ligt het zomerskigebied er heerlijk bij! Wat een feest als je daar vandaag op de latten mag staan. Wij kunnen niet wachten om weer die kant op te gaan. Kom maar op met dat positieve reisadvies!

Kunnen wij ook naar Oostenrijk?

Helaas geldt er voor Nederlanders nog altijd een negatief reisadvies. Dit betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Een vakantie hoort daar dus niet bij. Zolang de premier niet met een positief reisadvies komt, is reizen officieel niet toegestaan. Hoewel dit reisadvies niet bindend is, kan het wel invloed hebben op je reisverzekering. Elke verzekeraar heeft hier andere regels voor. We raden je dan ook aan om nog even af te wachten. Balen, maar het is niet anders. Wij hopen dat er snel duidelijkheid komt. Dan stappen we uiteraard meteen in de auto! Voor nu genieten we thuis van de beelden…

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in