Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën met snowboardschoenen straks mogelijk?

Wintersportredacteur

Als skiër kijk je soms jaloers naar de snowboarders. Niet omdat je zelf ook zo graag op zo een board wil staan, maar meer omdat snowboardschoenen een stuk comfortabeler lopen dan skischoenen. Voor de skiërs die een hekel hebben aan skischoenen is nu een oplossing bedacht. MadJacks heeft namelijk een tool ontwikkeld waarbij je met snowboardschoenen in ski’s kunt snappen. Nooit meer koude voeten, normaal kunnen lopen en weg met die lompe skischoenen.

Update 2023: MadJacks verkoopt het product niet (meer). Er is wel een nieuwe partij die het mogelijk wil maken om te skiën met snowboardschoenen.

snowboardschoen-in-ski

Voor sommigen is het lekkerste moment van de dag als de skischoenen uitgetrokken kunnen worden. Eindelijk geen beknelde voeten meer en heerlijk met de tenen bewegen. Deze klachten moet het merk MadJacks vaker gehoord hebben toen zij op het idee kwamen om een oplossing hiervoor te bedenken. Het ziet er in eerste instantie misschien een beetje raar uit, maar als het voor de rest geen invloed heeft op je skitechniek? Waarom niet? Bekijk snel de onderstaande video voor de nieuwste gadget voor dit seizoen.

Een doorbraak?

Of dit de gadget van het volgende winterseizoen gaat worden moeten we afwachten, maar dat het voorziet in de behoefte van de wintersporter is duidelijk. Skischoenen zijn namelijk niet de meest elegante schoenen om te dragen en zijn ook verreweg van comfortabel. Skiën op snowboardschoenen zou dan een oplossing kunnen zijn. De vraag is echter hoe de schoen skiet en of ‘ie niet te zacht is.

Verkoopprijs

Op dit moment wordt het project onder de aandacht gebracht door een Kickstarter campagne. In totaal moet er $85.000,- opgehaald worden om te kunnen starten met de productie van het product. De teller staat nu op ruim $5.000,-. Binnen 22 dagen moet dit bedrag binnen zijn, want anders gaat het project naar alle waarschijnlijkheid niet door. Je kunt het product kopen voor $149,- mits zij uiteraard kunnen beginnen met de productie.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in