Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën met snowboardschoenen dankzij Jerry Feet skibinding adapters

© Jerry Feet

Wintersportredacteur

Voor iedereen die het maar niet eens kan worden met z’n skischoenen en veel liever gaat skiën met snowboardschoenen aan, is er een oplossing. De nieuwe Jerry Feet adapters zorgen ervoor dat je snowboardschoenen (samen met je snowboardbinding) in je skibinding passen. En zo kun je dus skiën op je snowboardschoenen. Ideaal toch? Of toch niet?

Pijnlijke voeten in je skischoenen

Als skiër heb je het vast ooit meegemaakt: pijnlijke voeten in je skischoenen. Skischoenen zijn geen sloffen en veel wintersporters hebben daarom pijnklachten tijdens het skiën. Is dat echt nodig? Wij vinden van niet. Een goede bootfitter kan nagenoeg iedereen voorzien van passende en goed zittende skischoenen, waar na de nodige aanpassingen zonder pijn mee geskied kan worden. Zitten ze dan zo lekker als snowboardschoenen? Onze ervaring is van niet. En de ontwikkelaars van Jerry Feet denken daar ook zo over. Daarom besloten ze actie te ondernemen.

Met Jerry Feet klik je jouw snowboardbindingen in je skibindingen (© Jerry Feet)

Jerry Feet ski binding adapters voor snowboardschoenen

Het idee van skiën met snowboardschoenen bestaat al lang in de wintersportwereld. Veel wintersporters, zo ook de bedenkers van Jerry Feet, zouden graag met hun snowboardschoenen aan in hun ski’s willen klikken. Daarbij is het comfort van snowboardschoenen ten opzichte van skischoenen de voornaamste reden. Er bestaan tegenwoordig ook softboot skischoenen, maar de ontwikkelaars van Jerry Feet hebben dus een andere oplossing bedacht: adapters voor je snowboardschoenen en bindingen.

Hoe werkt Jerry Feet?

  1. Je schroeft een setje snowboardbindingen op de Jerry Feet adapters.
  2. Je stelt je skibinding af op de juiste lengte voor de adapters en bindingen.
  3. Je stelt de juiste DIN-waarde in.
  4. Je stapt met je snowboardschoenen in je snowboardbinding en maakt die vast.
  5. Je klikt de Jerry Feet adapter onders de bindingen en snowboardschoenen in je skibinding.
  6. Gas erop.

In de onderstaande video zie je Jerry Feet in actie. Het product is wel al te pre-orderen, maar voorlopig is het alleen uitvoerig getest op een skisimulator. Jerry Feet is een nieuw product waarvan de prototypes pas aan het eind van afgelopen winterseizoen zijn ontwikkeld.

Verder ontwikkelen van het product

Wij spraken met Jeff van Jerry Feet en die vertelde ons dat het product nog verder wordt ontwikkeld. Het model dat je op de beelden ziet is de SBA-Model-1 en daar komt vast een vervolg op. Voor de skiërs die nog net even meer ondersteuning willen van hun snowboardschoen en binding, worden er ook extra straps – Jerry Straps – geleverd bij de Jerry Feet adapter. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd hoe het product uiteindelijk wordt ervaren in de sneeuw. Voor meer infromatie bezoek je de website van Jerry Feet, waar je binnenkort voor een paar honderd dollar de adapters kan bestellen.

Skiën met snowboardschoenen niet voor iedereen

Het Jerry Feet team geeft zelf aan dat het product niet voor iedereen is ontwikkeld. Want ook zij erkennen dat je voor de meeste controle over je ski’s toch echt een harde skischoen aan moet. Maar ze geloven wel dat er een markt is voor Jerry Feet en wij hopen dat ook voor ze. Een eerdere soortgelijke poging van een ander bedrijf lijkt in ieder geval gestrand. We vinden het een leuk concept en zijn benieuwd wat de toekomst brengt. Wij stappen echter komende winter weer gewoon in onze skischoenen.

➡️ Lees ook: tips voor het kopen van skischoenen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in