Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën, schaatsen en snowkiten combineren bij de Achensee

Wintersportredacteur

Wij Nederlanders zijn dol op wintersportvakanties en gaan dan ook het liefst twee keer per jaar richting de Oostenrijkse Alpen. Maar skiën is niet de enige sport waar wij dol op zijn, want als de Nederlandse wateren bevroren zijn binden wij massaal de schaatsen onder en ook het snowkiten wordt steeds populairder. Deze geweldige sporten kun je bij de Achensee in Tirol prima met elkaar combineren. 

De Achensee is enorm toeristisch, maar bij de Nederlanders nog vrij onbekend. Apart, want het meer behoort tot een van de mooiste meren van Oostenrijk. Het meer is in de wintermaanden op veel plekken bevroren en voorzien van een dikke laag sneeuw waardoor het de ideale plek is voor het schaatsen van een lange tocht. Daarnaast wordt het meer veel gebruikt als ideale spot voor snowkiters. Wie niet bekend is met deze geweldige sport, zie onderstaande foto.

De regio Achensee geeft toegang tot drie skigebieden die met skibussen met elkaar verbonden zijn. Alle gebieden bij elkaar hebben in totaal circa 60 km pistes en zijn erg geschikt voor beginnende wintersporters. De wat meer ervaren skiër moet het doen met blauwe en licht rode pistes. Naast het skiën en snowboarden is het gebied erg populair bij langlaufers. Niet gek, want het gebied heeft ruim 200 km langlaufloipes tot zijn beschikking waarmee het een van de populairste langlauf bestemmingen is in Oostenrijk.

De skigebieden die bij de Achensee regio horen zijn:

  • Christlum
  • Rofan
  • Zwölferkopf

Ben je opzoek naar een familievriendelijk skigebied, dan ben je bij de Achensee aan het juiste adres. De onderstaande video van Achensee geeft een duidelijk beeld van wat er allemaal mogelijk is. De prachtige natuur in combinatie met verschillende activiteiten die er mogelijk zijn, maken dit een ideale spot voor je vakantie.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in