Nieuwsalert per mail ontvangen

Skien op snowboardschoenen eindelijk mogelijk!

Dat een snowboardschoen een stuk comfortabeler zit dan een skischoen is algemeen bekend. Voor veel mensen is het aantrekken van de skischoen een hele klus, voelt het lopen op skischoenen niet natuurlijk aan en springen ze een gat in de lucht als de skischoenen na een lange dag skiën uit mogen. Om al deze problemen in een keer op te lossen heeft Matt uit Engeland een innovatieve ski ontwikkeld waar je met snowboardschoenen in kunt stappen. Via het platform Kickstarter probeert hij geld te werven om dit product in de markt te zetten. 

Met deze ski kun je alle type condities en terreinen overwinnen, aldus de bedenker. De korte ski’s zijn te vergelijken met bigfoot ski’s waar je met snowboardschoenen in kan stappen. Waar je met skischoenen in een licht gebogen houding staat kun je met de snowboardschoenen gewoon de normale rechte houding aanhouden. Het voordeel van de kleine ski’s is dat ze makkelijk wendbaar zijn, er vele tricks mee uitgevoerd kunnen worden en het makkelijk aan te leren is.

Of de skibond blij is met deze uitvinden is maar de vraag. De traditionele skischoen zorgt tenslotte voor de juiste houding (licht gebogen houding, gewicht naar voren) en komt met de komst van de nieuwe ski wellicht in gevaar. Matt heeft op dit moment circa 7000 dollar opgehaald. Om het product op de markt te kunnen zetten heeft hij 30.000 euro nodig.

Zien we dan straks alleen maar snowboardschoenen in de apres-ski staan of zal de traditionele skischoen gewoon blijven bestaan?

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in