Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: zo is het om te skiën in de zomer in Zermatt

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het nieuwe skiseizoen komt in zicht en verschillende skigebieden hebben hun openingsdatum voor het winterseizoen alweer bekendgemaakt. Een skigebied dat altijd geopend is, is Matterhorn Glacier Paradise in Zermatt. Heb je geen geduld meer en wil je nu je ski’s onderbinden? Zermatt Bergbahnen deelt een prachtige video van de huidige sneeuwomstandigheden. Zo is het om te skiën in de zomer in Zermatt.

Skiën in de zomer in Zermatt

Zelfs in de zomermaanden zijn de omstandigheden op de Theodul gletsjer boven Zermatt winters. De sneeuw blijft hier het hele jaar door liggen en de pistes worden dagelijks, als de omstandigheden meezitten, geprepareerd voor wintersporters. In dit zomerskigebied kun je afdalen van zo’n 21 kilometer aan pistes. Ook is het Summer Snowpark Zermatt geopend in de zomermaanden. Er zijn twee mogelijkheden om op de gletsjer te komen. Met verschillende liften wordt je tot 3883 meter gebracht vanuit Zermatt of Cervinia. In het zomerskigebied zijn de sneeuwomstandigheden in de ochtenden het beste.

Skiën in de zomer in Zermatt

365 dagen geopend

Het gletsjerskigebied in Zermatt is doorgaans 365 dagen per jaar geopend. Dit is afhankelijk van de sneeuwcondities en de weersomstandigheden. Veel skiteams komen in de zomer naar het skigebied op de grens tussen Zwitserland en Italië om te trainen.

Zo is het nu in Matterhorn Glacier Paradise

Zin om te skiën, maar geen zin om te wachten tot het officiële winterseizoen? Pak je koffers, ski’s en roep een aantal vrienden bij elkaar. Het is namelijk prachtige in het winterwonderland van Zermatt. Zo is het op de piste in het Zwitserse skigebied:

Boek een tripje naar Zermatt

In de zomer op wintersport? Dat is zeer aan te raden! In de ochtenden kun je je skischoenen in de latten klikken en genieten van het prachtige uitzicht vanaf de gletsjer. Als het dan te warm wordt in de middag, kun je je skischoenen omruilen voor wandelschoenen en de regio op een andere manier verkennen. Er zijn meerdere restaurants en berghutten geopend in de zomer in het skigebied van Zermatt. Vanaf de panorama terrassen is het uitzicht echt prachtig!

Boek in augustus een verblijf in Zermatt vanaf € 313,- per persoon met TUI

Booking.com

Er zijn ook andere skigebieden die je kunt overwegen voor een wintersport in de zomer ››› Skiën in de zomer: deze skigebieden zijn alleen in de zomer open

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in