Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skicircus officieel grootste skigebied van Oostenrijk

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wie mag zich in het winterseizoen 2015 – 2016 het grootste skigebied van Oostenrijk noemen? Waar Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental jarenlang het grootste skigebied was, moeten zij dit jaar het stokje overgeven aan Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Met de nieuwe verbinding naar Fieberbrunn heeft Skicircus meer pistekilometers dan Skiwelt. Het verschil is klein, want het scheelt maar zes kilometer. Skicircus heeft volgend seizoen 270 km pistes en Skiwelt 264. Dit heeft de nieuwe meetmethode uitgewezen.

Als eerste skigebied voldoet Skicircus aan de eisen van de nieuwe meetmethoden. Reisjournalist en onderzoeker Christoph Schrahe van onderzoeksbureau Montenius Consult uit Keulen heeft dit via een officieel persbericht laten weten. Schrahe houdt zich al jarenlang bezig met het objectief vergelijken van pistekilomters van skigebieden. 

Voor de verbinding tussen Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang en Fieberbrunn had het skigebied 217 kilometer piste. Nu de verbinding is gerealiseerd komt hier 53 pistekilometers bij waardoor zij nu 270 km pistes kunnen aanbieden. Voor het skigebied een belangrijke ontwikkeling, want veel wintersporters bepalen de keuze van wintersportgebied aan de hand van het aantal pistekilometers. “De grootte van het skigebied is voor ons erg belangrijk. Voor wintersporters is dit één van de belangrijkste criteria waar zij een skigebied op uitkiezen. Naast het feit dat we nu het grootste zijn in Oostenrijk, kunnen we de wintersporters veel meer variatie aanbieden dan andere gebieden in Oostenrijk”, aldus Helmuth Thomas van de Saalbacher Bergbahnen. 

Bron: Leadersnet.at

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in