Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Recordgroei aantal boekingen wintersport Scandinavië

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Uit een onderzoek van Scandinaviëspecialist Nordic blijkt dat er een recordgroei te zien is in het aantal boekingen voor wintersportvakanties naar Scandinavië. Ze zien een stijging van 55% in boekingen naar Fins Lapland in vergelijking tot vorig jaar. Of dit te maken heeft met de gegarandeerde sneeuwzekerheid van een wintersport in Scandinavië? Dat denkt de directeur van Nordic wel.

Klimaatverandering zorgt voor verandering

Veel Nederlanders kijken jaarlijks uit naar een weekje wintersporten. Daarbij lijkt de interesse voor een wintersport in Scandinavië steeds meer te stijgen. Dit blijkt ook uit een klein onderzoekje van Nordic. De klimaatverandering zorgt voor onzekere omstandigheden in lager gelegen skigebieden in wintersportlanden, maar in Scandinavië blijft de sneeuwzekerheid stabieler. Waar het in de Alpen en Pyreneeën op het ene moment kan dumpen en dan weer dooien, is dat in Scandinavië minder het geval door de ligging. De directeur van Nordic Nederland en België, Hugo van Drie, verklaart dat dit zeker een reden kan zijn voor de stijging van 55% in boekingen naar Fins Lapland voor een wintersport.

Meer noordelijk = meer sneeuwzeker

De directeur legt uit: “Reizigers genieten in de meer noordelijk gelegen skigebieden van de sneeuwzekerheid die ze missen in West- en Midden Europa. Het is duidelijk dat er steeds meer interesse is bij het publiek voor wintersportvakanties in Scandinavië. Er is een opmerkelijke evolutie te zien. Skireizen naar Noorwegen bieden we nog maar sinds twee jaar aan in Nederland, maar ook daar zien we nu al veel interesse.”

Scandinavië is een interessant bestemming

Naast de sneeuwzekerheid zijn er nog andere interessante aspecten aan Scandinavië voor een wintersport. Zo is het ook vaak een stukje rustiger op de pistes in vergelijking tot veel skigebieden in de Alpen. De pistes is Scandinavië staan bekend als breed en dit spreekt gezinnen, beginners en gevorderden aan. Ook verklaart Van Drie: “Het is de combinatie van wintersport en andere activiteiten waarom onze klanten voor een skivakantie in Lapland kiezen. Dit is een soort reis die je nergens anders kan beleven, een uniek totaalpakket. Bovendien zijn wellnessfaciliteiten in Fins Lapland veelal standaard inbegrepen bij je accommodatie, terwijl je daarvoor in de rest van Europa toch vaak extra betaalt.”

Meer over wintersport in Scandinavië

››› Wintersport in Scandinavië: dit wil je weten

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in