Nieuwsalert per mail ontvangen

Ski uit de toekomst: de RS1 ski

PrototypeJonge skiërs kennen de ouderwetse rechte ski’s waarschijnlijk alleen maar van verhalen of omdat ze aan de muur hangen in de lokale après-ski tent. De introductie van de carve ski in de jaren ’90 heeft ervoor gezorgd dat deze latten uit het ‘straatbeeld’ verdwenen zijn. Is het anno 2012 niet eens tijd voor een nieuwe revolutionaire ontwikkeling in de skiwereld? Volgens de uitvinder van de RS1 ski wel.

De RS1 is een prototype ski waarvan de achterkant van de ski door middel van een scharnierpunt meebeweegt in de bochten. De ski is geïnspireerd op de bewegingsmechaniek van vissen, die hun staart gebruiken om naar links of rechts te draaien. Doordat de achterkant van de ski meebeweegt is het gemakkelijker om een bocht in te zetten en de binnenski te sturen. Het is geen ski om het terrein mee in te gaan, maar is juist bedoeld voor de beginnende tot lichtgevorderde skiër. Volgens de uitvinder verlicht de ski ook de druk op de knieën in de bochten. Een uitkomst voor skiërs met skiklachten?

Of de ski voor een revolutie gaat zorgen zal moeten blijken. In ieder geval zet het prototype de gevestigde orde van skifabrikanten wel aan het denken. Daarnaast tovert de ski een lach op ons gezicht. Hij ziet er namelijk wel een beetje vreemd uit.

Prototype

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in