Nieuwsalert per mail ontvangen

Ski nooit zonder handschoenen!

Ontspannen van de piste af skien is voor iedereen het belangrijkste tijdens de wintersportvakantie. Helemaal tot rust komen en genieten van de lang uitgestrekte pistes, het heerlijk eten op de piste en als afsluiting een lekkere gluhwein in de apres-ski. Al deze punten worden nog aantrekkelijker als het weer optimaal is en er genoten kan worden van een heerlijk zonnetje. Veel wintersporters die twee weken geleden in de Alpen te vinden waren zullen dit beeld zeker herkennen. Temperaturen rond de 6 graden en een brandende zon op het voorhoofd heeft voor veel zweet momentjes gezorgd tijdens het skien. Veel mensen trekken dan als eerste de handschoenen uit op de piste, maar is dit wel verstandig?

Het antwoord is NEE!

Het is heerlijk om bij hogere temperaturen in een sofshell of windstopper te skien. De skijas is dan vaak net iets te warm en vaak wordt er alleen maar een onderkleding gedragen om het zweet af te voeren. De handen en voeten zijn een van de meest transpirerende lichaamsdelen van de mens. Voor veel mensen is het dan logisch om tijdens het skien de handschoenen uit te trekken. Een ontzettende vergissing die flink uit de hand kan lopen. De handschoen heeft naast een warm houdende functie ook een beschermde functie. Met de snelheden die bereikt worden zijn de skistokken en ski’s te vergelijken met scherpe messen.

De gevolgen van het skien of snowboarden zonder handschoenen worden heel erg onderschat. Ook dit jaar hebben de hulpdiensten op de pistes onaangename blessures aangetroffen als gevolg van het niet dragen van handschoenen. Hierbij moet gedacht worden aan slagaderlijke bloedingen bij de pols, half afgesneden handen en gebroken vingers.

In de laatste weken van het winterseizoen worden meestal hogere temperaturen voorspeld waarbij het uittrekken van de handschoenen voor de hand kan liggen. Doe het niet en zorg altijd dat je de handschoenen aanhoudt. De enige plekken waar je wellicht even de handen kan luchten is in de rij van de skilift en bij rustplekken.

Doe voorzichtig!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in