Nieuwsalert per mail ontvangen

Ski kleding huren, is dat mogelijk?

Mensen die voor het eerst op wintersport gaan zien altijd enorm op tegen de prijzen. De skipas en het verblijf zijn al bij elkaar voor een week gemiddeld €500,-. Maar ja, voor dit bedrag mag je slapen in het wintersportdorp en kun je gebruik maken van de liften. In je spijkerbroek skiën, zonder handschoenen en jas is ook niet de bedoeling. Kortom, er komen nog een hoop extra kosten bij kijken wil je op wintersportvakantie gaan. Huren van skikleding zou dan een ideaal middel zijn om deze kosten te drukken. Mensen die skiën voor één keer willen proberen hoeven dan niet meteen een complete wintersport uitrusting aan te schaffen. Is het mogelijk om skikleding te huren en wat zijn de kosten daar van?

Na veel research en nabellen ben ik tot de conclusie gekomen dat het huren van skikleding nog niet mogelijk is binnen Nederland. Ski’s, helmen en skischoenen behoren wel tot de mogelijkheid om gehuurd te worden, maar skikleding heb ik nog nergens kunnen vinden. Zou dit dan misschien een nieuwe kans kunnen zijn voor wintersportspeciaalzaken?

Ik ben dit gaan onderzoeken en heb gekeken naar de gemiddelde aanschafwaarde van skischoenen, ski’s en helmen. In mijn berekening heb ik rekening gehouden dat er 50% marge zit tussen de inkoopprijs en de verkoopprijs.

Winkelprijs gemiddelde skihelm: €120,-
Inkoopprijs: €60,-

Skihelm huur voor een week (dagen): €25,-
Na hoeveel weken terugverdiend: 60/25 = 2,4 week

Een helm is dus in 2,4 week terugverdiend voor een skiwinkel als we rekening hebben gehouden met skiweken van 7 dagen.

Als we deze rekensom ook maken voor skikleding. Bij skikleding heb ik in mijn berekening rekening gehouden met een broek en een jas.
Gemiddelde skiJas: €150,-
Gemiddelde skibroek: €120,-
Totaal: €270,-

Inkoopprijs: €135,-
Huur jas en broek: €45,- (per week, 7 dagen)

Na hoeveel weken terugverdiend: 135/45 = 3 weken

Is het nou zo gek om huurkleding aan te bieden voor de wintersport?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in