Nieuwsalert per mail ontvangen

Simon Dumont, een decennium freeski progressie

Pro-skiër Simon Dumont heeft zijn leven aan het freestyle skiën geweid.  De Amerikaanse skier is op dit moment één van s’werelds beste freestyle skiers. In de freestyle wereld kan er niet over halfpipe skiën gesproken worden zonder dat je de naam Simon Dumont hoort vallen. Hij heeft het niveau van halfpipe skiën letterlijk naar nieuwe hoogte gebracht en recentelijk een video hierover uitgebracht.

Toen Simon Dumont 14 jaar was begon hij met zijn eerste freestyle wedstrijd, hier werd hij gespot door een van zijn sponsors Oakley. Het zelfde jaar nog deed hij mee aan de Winter X games. De eerste wedstrijd die Dumont won, was in Zweden, waarna hij ook voor het eerst de Winter X games won. Dit was voor hem een beginnetje waarna hij alleen maar beter werd.

Dumont is in het bezit van 10 Winter X Games medailles, waaronder 5 bronzen, 3 zilver en 3 gouden medailles. Op zijn naam staat ook het wereld record op de quarter-pipe. Hij vloog toen 35,5 feet ( zo’n 11 meter) boven de quarter-pipe uit en maakten een ‘cork 900 tail grab’. In totaal zat hij dus op een hoogte van 22,5 meter!

Natuurlijk gaat ook bij hem wel eens wat fout. Hij heeft al met meerdere bot breuken in het ziekenhuis gelegen maar dit heeft hem nooit aan het denken gezet om te stopen met halfpipe skiën. Zelfs met een gebroken linker en rechter pols skiede Simon gewoon door tijdens de Winter X games. Het enige wat hij niet kon gebruiken waren zijn stokken, maar alsnog sleepte hij de derde prijs binnen.

Ben jij benieuwd hoe zijn vette trucs eruit zien? Onlangs lanceerde hij een korte documentaire over zijn leven als freeskiër.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in