Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Shanghai bouwt langste indoor skihal ter wereld

Wintersportredacteur

In China is niets te gek. Na al twee keer ‘de langste indoor skihal ter wereld te hebben gebouwd’, komt daar nog een derde keer bij. Dit keer in de grootste stad van het land: Shanghai. In 2022 kun je hier een gigantisch indoor sneeuwcomplex verwachten.

Gigantisch project

Het ontwikkelingsbedrijf Shanghai Lujiazui en het Singaporese bedrijf KOP zijn samen een gigantisch project aangegaan. Sinds 2018 werken zij aan de nieuwe, grootste indoor skihal ter wereld: Wintastar Shanghai. Maak er trouwens maar gerust een resort van. Je kunt hier straks niet alleen skiën, maar ook overnachten (ski-in ski-out mogelijkheden), dineren, naar de spa, vergaderen, teambuildingactiviteiten ondernemen en ga zo maar door. Hoogstwaarschijnlijk komt er zelfs een echt ijshotel en ook staat er een piste op het programma waar Olympische atleten kunnen trainen. Allemaal om de locale economie een flinke boost te geven.

Het project is mede ontwikkeld door het bedrijf dat ook de gigantische skihal in Dubai op haar naam heeft staan. De ruim 2000 m2 in Dubai vallen alleen in het niets bij de ruim 8000 m2 straks in Shanghai. Ze gaan er vanuit dat 3,2 miljoen bezoekers straks jaarlijks een bezoekje brengen aan dit gigantische complex. Bekijk hier een aantal visuals.

Open tijdens Olympische Winterspelen 2022

Als alles volgens plan verloopt, moet dit gigantische project afgerond zijn voor de Olympische Winterspelen van 2022. Die zullen in dat jaar van 4 t/m 22 februari plaatsvinden. Een ideaal moment om veel mensen kennis te laten maken met deze gigantische stad.

Ook interessant: Bedrijf uit Zuid-Tirol verzorgt sneeuw tijdens Olympische Winterspelen in China

Meeste indoor skihallen ter wereld

Leuk weetje: China is het land met de meeste indoor skihallen ter wereld. Dat blijkt uit het International Report on Snow and Mountain Tourism van de Zwitserse onderzoeker Laurent Venat. China heeft er nu 31 en binnenkort komt daar dus nummer 32 bij. Op dit moment zijn er ruim 100 indoor skihallen ter wereld in 30 verschillende landen. 90 daarvan zijn nog steeds operationeel. Nederland staat op de tweede plek met ‘meeste indoor skihallen ter wereld’.

Lees ook: 12 feitjes over wintersport op een rijtje

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in