Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Andreas Kirschner

Serfaus-Fiss-Ladis stelt opening skiseizoen uit

Wintersportredacteur

Serfaus-Fiss-Ladis heeft zojuist bekend gemaakt dat zij de opening van het skiseizoen uit zullen stellen wegens het coronavirus. De oorspronkelijke openingsdatum van 3 december wordt twee weken verder geschoven naar vrijdag 18 december 2020.

Serfaus-Fiss-Ladis geeft aan dat de gezondheid van hun gasten, medewerkers en inwoners altijd op de eerste plaats staat. Gezien de huidige ontwikkelingen omtrent COVID-19 in Oostenrijk hebben zij daarom besloten het skiseizoen later te starten. Op dit moment is Oostenrijk in een gedeeltelijke lockdown, omdat de besmettingen nog steeds toenemen.

Veiligheid staat voorop

In de boodschap die het skigebied zojuist naar buiten bracht via social media en hun eigen website benadrukken zij dat veiligheid en gezondheid altijd prioriteit heeft. Daarom heeft het eigen Taskforce team al weken geleden duidelijke maatregelen voor komend skiseizoen opgesteld. Daarmee was Serfaus-Fiss-Ladis één van de eerste skigebieden die met eigen coronaregels naar buiten trad dit jaar.

Wintersport in Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis is één van de populairste skigebieden van Tirol. Ervaren wintersporters kunnen goed uit de voeten op het uitgebreide pistennetwerk met 214 km aan afdalingen. Letterlijk hoogtepunt van het skigebied is de Massnerkopf op ruim 2800 meter. Je hebt hier niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook de afdalingen zijn super. Andere aanraders zijn de diepzwarte pistes vanaf Lazid: dit zijn echte benentrainers voor gevorderde skiërs en snowboarders. Maar ook onder families is Serfaus-Fiss-Ladis een geliefde bestemming. De dorpen Fiss en Serfaus beschikken over enorme kinderlanden met alle faciliteiten die kleine wintersportertjes zich wensen. Maar wees gewaarschuwd: ben je hier eenmaal geweest met de kids, dan willen ze nooit meer ergens anders heen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in