Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Saalbach skigebied met hoogste ‘flirtfactor’

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wil je scoren dit jaar op wintersport? Dan kun je volgens datingsite Friendscout 24 het best een vakantie boeken naar het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang boeken. De site heeft gebieden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland onderzocht en het Oostenrijkse gebied als ‘heetste’ benoemd. 

Niet alleen op de piste wordt contact met elkaar gezocht, maar ook daarbuiten zoeken potentiële partners elkaar op. De helft van de wintersporters zegt wel eens een hete flirt te hebben gehad op de piste of in de après-ski.

Maar liefst 28 procent van de Oostenrijkers kozen Saalbach Hinterglemm Leogang als skigebied met de hoogste flirtfactor. In Duitsland won Garmisch met 27 procent van de stemmen het van Oberstdorf, dat 20 procent van de stemmers achter zich wist te scharen. Als je persé naar Zwitserland wilt voor een liefdevolle vakantie, dan vind je je heil in Flims Laax Falera of in Zermatt.

Wat opvallend is, is dat 64 procent van de ondervraagden de hoogste sexappeal toebedeelt aan skiërs. Snowboarden wordt als minder aantrekkelijk gezien. Maar 22 procent van de wintersporters zegt te worden aangetrokken door de snowboardbeweging. Langlaufers worden slechts door 6 procent gezien als interessante flirts – en dat terwijl ze misschien ook buiten de sport een goed uithoudingsvermogen hebben. Skileraren doen het zoals verwacht erg goed. Een derde van de Oostenrijkers gaf hen aan als hoofdpersonen in erotische dromen.

De après-ski wordt aanbevolen als jachtgrond (53 procent), maar ook in de gondel probeert 19 procent zijn slag te slaan. Twaalf procent van de ondervraagden gebruikt de middagpauze voor toenaderingspogingen. Om succes te hebben is het van belang er goed uit te zien op de piste. Bijna de helft van de wintersporters gaat af op de kledingkeuze van de mogelijke flirt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in