Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie

Saalbach opent ook liften en pistes

Wintersportredacteur

In het dorp Saalbach draaiden vandaag voor het eerst de liften, nadat die gedurende de afgelopen weken dichtbleven. In het Skicircus waren liften en pistes in Leogang en Fieberbrunn al sinds de kerst open, maar in de dorpen in het Glemmtal bleven de liften tot vandaag gesloten.

Toen met kerst de liften mochten openen in Oostenrijk, openden de meeste skigebieden ook hun liften en pistes. In het Skicircus werden de pistes in Leogang en Fieberbrunn gedeeltelijk geopend, maar in Saalbach en Hinterglemm werd geweigerd de liften te openen.

Protest

Het niet openen van de liften in Saalbach en Hinterglemm had alles te maken met de late aankondiging van de maatregelen. Op 23 december werden door de Oostenrijkse regering extra maatregelen – het verplicht dragen van een FFP2-mondkapje in gesloten liften en een beperking van de liftcapaciteit – aangekondigd. Dat werd door de liftmaatschappijen in Oostenrijk als een verrassing ervaren, want een dag later mochten de liften openen. De liftmaatschappijen in Saalbach en Hinterglemm wilden daarom uit protest niet direct de deuren openen.

Toch open

Na een nieuwe overweging zijn de Saalbacher Bergbahnen als één van de drie liftmaatschappijen in het dal tot het besluit gekomen om vanaf vandaag toch een deel van de liften te openen op de Schattberg. Per vandaag is het dus mogelijk om te skiën in Saalbach. De A1 + A2 Schattberg X-press en de A5 Limberg 4er zijn open, waardoor pistes (1, 1a, 2, 2a, 3, 4) van allerlei moeilijkheidsgraden te gebruiken zijn. Het plan is om het ski-aanbod stap voor stap uit te breiden en de skiverbindingen te openen aan het eind van de lockdown.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in