Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Saalbach heeft de hoogste wijngaard van Europa

Een wijngaard middenin een skigebied, op 1212 meter hoogte. Klinkt best zeldzaam, toch? In Saalbach Hinterglemm is dat vanaf dit jaar het geval. Twee vrienden kwamen op het goede idee om de hoogste wijngaard van Europa te beginnen in het skigebied. Zo kun jij na een dagje skiën in Saalbach, genieten van een wijntje van eigen berg!

Wijngaard op 1212 m hoogte

In Saalbach Hinterglemm wordt een nieuwe thuisbasis gevormd voor één van de hoogste wijnbouwregio’s van Europa. Hotelier Sepp Fersterer en wijnbouwer Johann Müllner uit Kremm slaan hun handen ineen en planten zo’n 2500 wijnstokken tussen de skipistes en koeienweiden. Dat is best zeldzaam, aangezien er niet vaak een wijnbouwgebied boven de 1000 meter wordt gebouwd. Je zou haast denken dat de sneeuw een probleem moet zijn voor de wijnbouw. Integendeel, sneeuw is juiste de beste bescherming en de beste watervoorziening hiervoor. Het druivenras in de wijngaard is bestand tegen temperaturen tot -20 graden Celsius.

Wintersport naar Saalbach? Boek vanaf € 365,- p.p.

Solaris

De naam van het speciale druivenras is Solaris. Doordat dit druivenras zo resistent is, kan het goed groeien in koelere gebieden en is het ook nog eens goed beschermd tegen zieken en schimmels. Het fijne hieraan is dat er zoveel mogelijk gewerkt kan worden met natuurlijke middelen. De 2500 Solaris wijnstokken liggen sinds februari opgeslagen in een koelcel. Door het wachten op verschillende vergunningen en de strenge winter, konden de stekken pas 5 juni geplant worden. Het is nog eventjes wachten, maar in 2022 hopen ze in Saalbach te kunnen genieten van de eerste wijn.

Lees ook: Event uitgelicht: Dutchweek Saalbach

Wintersport in Saalbach

Saalbach is gelegen in het prachtige skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Het is al jarenlang een populaire bestemming onder de Nederlandse wintersporters. Het skidorp is autovrij en er zijn veel pension, hotels, restaurants en sportwinkels te vinden. De uitgebreide après-ski mogelijkheden zorgen ervoor dat het feest al vroeg losbarst in de middag. Dit feestje eindigt niet vroeg, maar gaat door tot diep in de nacht.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een skigebied met ruim 270 km aan pistes. Door de nieuwe verbinding met Zell am See – Kaprun wordt het gebied dit seizoen uitgebreid met meer pistekilometers. Het fijne is dat je met de Ski ALPIN CARD gebruik kunt maken van dit hele skigebied! Het gebied heeft voor ieder wat wils.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in