Nieuwsalert per mail ontvangen

‘s Werelds langste halfpipe in Laax, droom voor snowboarders!

Het Mekka van snowboarders en freestylers doet haar naam wederom eer aan: het populaire Laax heeft namelijk afgelopen zomer de bestaande halfpipe verlengd met 40 meter. Met een totale lengte van maar liefst 200 meter mag de Superpipe zich de langste permanente halfpipe ter wereld noemen! Dit ‘wereldwonder’ voldoet zelfs aan de Olympische eisen en wordt op 6 december feestelijk geopend.

Het bekende Laax, gelegen in het Zwitserse gebied Graubünden, ligt niet zo ver van Chur en slechts op 90 minuten rijden van Zürich. Het uitgestrekte gebied telt 220 kilometer piste en doordat 70 procent van de pistes boven 2.000 meter ligt, is Laax een van de meest sneeuwzekere skigebieden in de Alpen tussen december en april. Het gebied bezit nu officieel de grootste halfpipe ter wereld. Deze is te vinden in het NoName Park en zal vanaf 6 december door de eerste skiërs en snowboarders in gebruik worden genomen.

Het NoName park is een van de vier sneeuwparken op de ‘Crap Sogn Gion’. Naast de nu al bekende Superpipe biedt Laax tevens een minipipe voor beginnende boarders. De minipipe wordt gezien als de ideale plek voor het uitproberen van nieuwe trucs, maar het wordt ook zeker de gevorderde boarder aangeraden om de minipipe te bezoeken. Om de sfeer te proeven, maar ook omdat dit de plek is waar het snowboardpubliek elkaar ontmoet om verschillende prachtige minipipe sessies te aanschouwen. De minipipe ligt direct onder Café NoName, het middelpunt van de snowboard scene, dat vooral bekend staat om haar verse taarten, huisgemaakte soepen en vers gezette koffie. Een mooie plek om even bij te komen en alle mooie indrukken op je in te laten werken.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar wat Laax allemaal voor jou te bieden heeft? Op www.arke.nl stel je jouw perfecte wintersportvakantie samen!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in