Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Rossignol verkoopt recyclebare ski’s vanaf januari 2023

© Rossignol Group

Wintersportredacteur

Het skimerk Rossignol lanceert in 2023 recyclebare ski’s, die baanbrekend zijn voor de skisector. Deze ESSENTIAL ski’s zijn vanaf januari verkrijgbaar. Het doel van het merk is om de skisport te verduurzamen en om actief bij te dragen aan het welzijn van de aardbol. Daarom maken ze de technische kenmerken van de recyclebare ski’s bekend voor iedereen, zodat meer merken in actie kunnen komen.

Recyclebare ski’s

De Rossignol ESSENTIAL ski’s bestaan voor 77 procent uit recyclebaar materiaal en zijn geproduceerd in Frankrijk. De allmountain ski is bedoeld voor gemiddelde en gevorderde skiërs en is de eerste stap richting meer recyclebare wintersportartikelen. De ski’s zullen vanaf januari 2023 te kopen zijn op de website van Rossignol en bij verschillende verkooppunten.

Het hele idee van de recyclebare ski’s komt voort uit de lage mate van recyclen in de skibranche. In de huidige ski’s worden voornamelijk niet-recyclebare grondstoffen verwerkt en daar moet verandering in komen. Het doel van Rossignol is dat in 2028 een derde van alle ski’s gerecycled kunnen worden.

Wat maakt deze ski’s zo bijzonder?

De hoofdonderdelen van de ski’s zijn: aluminium (35 procent), hout (35 procent) en staal (7 procent), allemaal recyclebare stoffen. Daarnaast is er ook 12 procent plastic en 5 procent fijn hout gebruikt – deze stoffen kunnen worden verbrand. Verder blijft er dan nog maar 6 procent afval over. De ski’s worden geproduceerd van 62% gerecycled materiaal, met behulp van hernieuwbare energie en er worden bij het grafisch design geen oplosmiddelen of water gebruikt in het proces. En het gehele proces is dus door Rossignol openbaar gemaakt, zodat ook andere fabrikanten op een groenere manier ski’s kunnen produceren.

Interessant feitje: maar 10 procent van ‘normale’ ski’s zijn te recyclen. Dit is erg weinig in vergelijking met de 75 procent van deze nieuwe ski’s van Rossignol.

Feiten & cijfers

Geïnteresseerd geraakt in deze allmountain ski’s van Rossignol? Vanaf januari 2023 kun je ze dus aanschaffen. Dit is nog handige informatie:

  • Prijs met bindingen: € 1050,- met SPX12 GW B80 Grey Organic bindingen
  • Prijs zonder bindingen: € 820,-
  • Beschikbare maten: 155, 160, 167, 172

Ook interessant: Oplossing energiecrisis: in Gerlos wordt vol ingezet op windenergie

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in