Nieuwsalert per mail ontvangen

Roekeloos skiën kost man €242.000 boete

Je controle kwijtraken op de piste kan je een hoop geld gaan kosten. Dat blijkt wel uit het voorval dat vorige winter plaatsvond in Colorado toen een skiër de controle kwijtraakte en vol op een andere skiër klapte. Het slachtoffer kon hierdoor drie maanden zijn functie als brandweerman niet uitoefenen en beschuldigt de skiër van roekeloos ski gedrag. De jury was het hiermee eens en legde hem een boete van circa $263.545,- (een slordige €242.000) op. 

De brandweerman uit Chicago stond op het moment van het ongeluk onderaan de populaire ‘Flying Dutchman’ afdaling in Keystone toen de skiër op de man botste. Op het moment van het ongeluk stond de brandweerman met de rug naar de situatie toe waardoor hij de klap niet heeft kunnen opvangen. Omdat het om roekeloos gedrag gaat werd dit een duur ‘geintje’.

Skiën is de afgelopen 50 jaar een stuk populairder geworden en daardoor is het een stuk drukker geworden op de pistes. Om orde te houden op de pistes heeft de FIS pisteregels in het leven geroepen. Hier dient iedereen zich aan te houden. Ben jij op de hoogte van deze regels? Lees bericht hieronder voor opheldering van deze regels.

Veilig op de piste met de 10 FIS pisteregels

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in